Startsida / Inlägg

Inför NFL: Vecka 2

av Petter Westin

Avspark är bara timmar bort. Här är fem grejer att hålla koll på i NFL:s andra omgång:

1. Kellymania. Philadelphia Eagles nye coach behövde bara en halvlek på sig för att vi skulle förstå: Här har vi en udda fågel. De exotiska formationerna, de unika signalerna, det halsbrytande tempot. Ta bara en sån sak som att LeSean McCoy rörde bollen 21 gånger och skrapade ihop 120 yards…på en halvlek. Efteråt sa Chip Kelly att han var missnöjd (!) med tempot: ”I felt like it was slow, to be honest with you”. Hur ska San Diego Chargers bemöta den här galenskapen?

2. Tungviktsmatchen. Såväl Seattle Seahawks som San Francisco 49ers vann i premiären. Båda nämns flitigt i Super Bowl-diskussionerna. Nu möts divisionsrivalerna i en fajt där det kommer smälla hårt och snackas högt. Kolla in Sunday Night Football 02.30 på GamePass (där alla matcher sänds) eller i TV10.

3. Manning Bowl. För tredje gången möts brorsorna i en NFL-match. Den ene är glödhet efter sina sju touchdownpassningar i premiären – den andre kastade fyra TD (men tre interceptions), och funderar på om han har någon running back som inte knäcker laget med fumbles och missade blitz-pickups. Eli har förlorat båda sina tidigare möten med Peyton och får finna sig i underdog-rollen även den här gången. New York Giants–Denver Broncos sparkar igång 22.25, TV10 börjar sin sändning 22.00.

4. Moment 22. Den där katastrofmatchen vi refererade till i föregående punkt? David Wilson, förstås. Men Giants speedkula var inte den ende 22-årige, hajpade running backen som svek i premiären. Miamis Lamar Miller sprang 10 gånger för 3 yards. Denvers Montee Ball är begraven i en kommitté med Knowshon Moreno och Ronnie Hillman. Det är inte bara fantasyägare som behöver mer från Wilson/Miller/Ball – det gäller i allra högsta grad deras klubbar, också.

5. Spel, spel, spel. Inte för att nån har frågat, inte för att du borde lyssna – men vi har gjort det till en liten vana att slänga ut en del spontana, dåligt underbyggda spelarspecial-tips på Twitter. Under premiärhelgen flippade vi med LeSean McCoy, floppade med David Wilson. Idag har vi en känsla för Darren McFadden över 70,5 rushing yards, 1,80 på Bet365. Hans Oakland tar emot ett Jacksonville som gav upp 121 yards (4,5 per springförsök) mot Kansas City i premiären. Visst har man blivit bränd av Run-DMC förut, men med en dåres envishet hävdar jag att det finns en betydande grundtalang där. Och Terrelle Pryor borde öppna upp en del korridorer att springa genom. Vad lirar du den här veckan?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB