Startsida / Inlägg

Saker det snackas om i Koper

av Petter Westin

• Sverige är inte det enda laget med NBA-spelare som har problem i EM-grupp D. Turkiets stjärntrio Hedo Turkoglu, Ersan Ilyasova och Omer Asik producerade bättre i dag än mot Finland, men fick ändå stryk med klara 90–75 mot Italien.
– Det verkar som att någonting är blockerat för oss. Vi vill visa tuffhet och göra grovjobbet på planen, men sedan hamnar vi snabbt i underläge. Och vi lyckas inte återhämta oss, säger guarden Sinan Guler.

• Apropå Turkoglu så är han på väg att bli utköpt av sin NBA-klubb Orlando Magic. Han lär alltså få uppemot 40 miljoner kronor för att inte spela. Sedan sägs Fenerbahce vänta med ett ettårskontrakt värt 22,5 millar, så jo – det är gött att vara Hedo. Att döma av det han visat i basket-EM kommer Magic-fansen knappast sakna honom…

• Italien, då. De ser bra ut och har ett galet publikstöd här i Koper. Jonas Jerebkos nya lagkamrat i Detroit, Gigi Datome, gjorde 25 poäng mot Ryssland igår – noll mot Turkiet idag. Ändå vann Italien komfortabelt, vilket visar på en viss bredd i laget.

• Greklands storstjärna Vassilis Spanoulis sa väl inte mer än 30 ord när jag intervjuade honom i mixed zone i går, men sex av dem var dessa: ”He is a very good prospect”, på tal om Sveriges 17-årige guard Ludvig Håkanson.

• Antar att man måste säga något om Sveriges kollaps mot Finland, också. Jag har inga problem med förlusten, finländarna var klara favoriter och är ett mer sammansvetsat lagbygge. Däremot ska man kunna kräva ett bättre lagspel och bättre inställning – precis som Jerebko är inne på, det är inga klyschor. Dessutom måste flera spelare (de som inte har NBA-kontrakt) våga mer och ta för sig, mer om det i morgondagens tidning.

Men nu släpper vi basketen i några timmar och kollar på NFL-premiären, va?

 • Tjänstgörande sportredaktör: Johan D Lundin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB