Startsida / Inlägg

Gameday: Penguins-Flyers

av Stefan Persson, Sportbladet

Armbågade oss fram i flygplansgången. Tokstirrade på ett tomt bagageband i tio minuter. Snodde en taxi framför ett pensionärspar. Hetsade chauffören till 32 filbyten på 25 minuter. Checkade in på rekordtid. Snodde conciergens dator och skrev ut biljetterna. Sprang ut i kylan. Snodde en taxi. Fick reda på att matchen började 20, inte 19.

Ajfan.

Men allt stressande gav ju resultat. Vi fick en bonusmatch på resan. Pens-Flyers. Rivalry Night.

Arenan: ++++.
Consol Energy Center är nybyggd och naturligtvis lika fräsch som den genomsnittliga stockholmska lägenhetsannonsen. Vi gillar den svarta inredningen och gillar ännu mer att man mörkar ned arenan med draperier inför introt. Alltså, man stänger ute ljuset från gångarna. Så varför inte fullt betyg? Bortsett från det väldigt svarta känns arenan byggd enligt amerikansk standardmodell 1A. Liiite mer karaktär hade varit skoj.
Matchen: ++.
Penguins såg ut som ett blivande mästarlag i tio minuter. Sedan? Som ett skämt. Slarvigt, viljelöst och svagt. Flyers behövde inte ens vara bra för att ta hem matchen. Måste ha varit det sämsta ”Battle of Pennsylvania” på mycket länge.
Publiken: ++
1. Vi hade saggiga platser. 2. Pittsburgh var som sagt som ännu saggigare. Men nog hade jag förväntat mig mer drag i en klassisk hatmatch.

Schemat idag: tomt. Jo, det är sant. Men sen väntar fem matcher på tre dagar. Rock n roll.

/Stefan.

 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB