Startsida / Inlägg

Sauber portar Perez – får inte längre ta plats i depån.

av Anna Andersson

Herr Perez är inte längre välkommen hos Sauber.
Då snackar vi pappa Perez.
Redan  under förra året såg han till att det blev snack om hans uppenbarelse i depån när hans son skadade sig i samband med tävlingen i Monaco förra året. Enligt Blick så såg han till att det blev oro i depån.
När sonen var tvåa i Malaysia var det dags igen. Inte nog med att han trots Saubers envisa dementier sa till italiensk media att :
– Monisha (Kaltenborn) har redan bekräftat att Ferraris folk har varit hos henne och frågat efter Sergio.
Han hade dessutom sådana glädjeyttringar i depån att Peter Sauber fick nog.
Numera får pappa Perez bara se sin son köra F1 i TV-soffan.
•••
Sionaffären mellan Force India och Caterham går vidare. Bakgrunden är att Force India samarbetade med ett företag som heter Aerolab, deras samarbete avslutades eftersom Aerolab menade att de inte fått betalt. Aerolab började därmed att arbeta med Caterham. I 2009 såg Force India de första bilderna från det dåvarande Lotus-teamets första chassi i vindtunneln och kunde direkt dra paralleller till sitt eget chassi. Force India kände sig lurade av sin före detta partner och drog saken till domstol, där dömdes Caterham och stallet ska nu betala 25 000 dollar i skadestånd. Det anser Force India är för lite. och man vänder sig u till FIA. Alla uppgifter har skickats vidare till FIAs jurister och Force India får stöd av HRT och Marussia.
Så frågan är om FIA , som tidigare varit inblandade i ett par spionaffärer, vill höja straffet. De tidigare spionhistorierna är 2003 när två före detta Ferrarimedarbetare tog med sin information till sin nya arbetsgivare, Toyota och något år tidigare hade en före detta McLaren medarbetare tagit med sig information till Renault – båda fallen slutade utan konsekvenser för teamen och 2007 när Spygate var höstens ord. En av Ferraris medarbetare försåg McLaren med information och det kostade McLaren 100 miljoner dollar och alla poängen i konstruktörs-VM.
•••
Det sägs nu att teamen inte räknar med att det blir något F1-lopp i Bahrain och enligt reglementet är det så att om ett lopp stryks två år i rad och det inte handlar typ krig så sägs även kontraktet upp. Det är en anledning till att man vill köra tävlingen i Bahrain, det är trots allt ett viktigt lopp ekonomiskt sett.
Stallen sägs även ha bett Bernie Ecclestone om att inte förlänga kontraktet efter 2016.

•••

Enligt prognoserna kan det regna i Shanghai under fredagen, däremot ska det vara uppehåll och kring 15 grader i helgen.

När det gäller DRS är det samma zon som 2011, mellan kurva 13 och 14, precis före hårnålen. Det betyder att omkörnngszonen är 752 meter lång.

•••

Lewis Hamilton meddelar att han behöver en ny växellåda. Det betyder att han inte lär vara med och slåss om segern i Kina, ett byte straffar honom och flyttar honom fem platser tillbaka i starten.

•••

Turun Sanomat, Finland, meddelar att det gjorts 70 omkörningar på de två inledande loppen – det är sju mer än förra året – och efter helgens lopp lär siffran vara typ dubbelt så hög. I fjol gjordes det nämligen 63 omkörningar i Kina.

Kommentarer

 • Tjänstgörande redaktör: Victor Lindbom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: http://support.aftonbladet.se/
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB