Startsida / Inlägg

GS75-Tips Rättvik

av MLipovac

Det är dags för Rättvik att hålla i veckans Grand Slam omgång och vilka lopp man har fått till. Dem stora höjdpunkterna är Breeders’ Crown loppen för fyraåringarna och matchen mellan Nunico och On Track Piraten i avslutningen. Jag spikar i avslutningen och ni ser här under vem som jag tror går segrade ur striden. Har hittat ett till singelstreck som det verkligen är dags för idag, han ska bara vinna. Dragen får ni inte glömma då dem ska ge oss lite pengar. Jag lägger en lite insats på dubbeln med mina drag, det är stor chans att dubbeln inte ger så mycket så den går jag inte på så hårt idag. Nu kör vi!


Singelstrecken

10 Dugur (GS75-5) har det varit en del surr om på sistone och jag har själv varit inne på honom i dem två senaste starterna. Näst senast var Bergh väldigt uppåt och skulle plocka av skorna men det blev inte så då banan var sämre. Senast åkte skorna av och nu tänkte jag att det var dags, då fick han inte plats bakom bilen och galopperade. Känns som det alltid spökar men idag när Björn Goop sätter sig upp bakom då kommer det spöka för dem andra. Lämpligt motstånd och denna tror jag Goop sätter dit utan problem. Spik!

7 Nuncio (GS75-7) behöver ingen närmare presentation. Han har inte har fått till det till hundra procent i år och man har börjat undra om det är något fel på honom. Det var tveksamt om han skulle starta i Elitloppet senast, men det gjorde han och vann sitt försök, i finalen sedan var det tänkt att han skulle försvara upp ledningen men det lyckades han inte med och fick nöja sig med en femte plats. Har har tränat på bra enligt stallet och jag tror han kommer leverera en ruggig insås idag. Detta vinner han från utvändigt ledaren, njut av matchen mellan han och Piraten.

Dragen

12 Jimmy Mack (GS75-4) såg riktigt fin ut som valack senast när han vann mot ett billigare gäng. Han har ett omöjligt utgångsläge idag men skulle dem köra lite för hårt i främre träffen, då tror jag att han kommer spurta riktigt vasst och till 5% är han riktigt spelvärd. Just de, jag glömde säga att man ska plocka av skorna bak och köra med rycktussar för första gången. 

9 Dartagnan Sisu 10 Dominion Beach (GS75-6) är två drag jag bara måste ha med i omgångens roligaste lopp. 9 Dartagnan Sisu kanske inte är ett riktigt drag men jag tror det kan vara nu man ska ta betalt på honom. Han har riktigt hög kapacitet och senast visade han det när han vann enkelt. Han kan få ett perfekt lopp idag från sitt smygläge, det ser ut som det kan gå undan från start och då blir han jobbig att stå emot till slut. 10 Dominion Beach är streckad på 2%, ja ni läste rätt. Jag tycker det är helt fel, han var det stora skriket i pokalfinalen för tre starter sedan men galopperade då. Senast gick han bra på Bjerke bakom bra hästar och idag kan han få den perfekta resan. Jag vet att man ska köra med skor och att dem sex första går vidare, men denna hästen har hög kapacitet och jag måste bara ha med honom på 2%.

Spelstopp på GS75 är 15.50


Dagens Dubbel-förslaget: 2 kombinationer x valfri insats

DD-1: 9,10

DD-2: 7 Nuncio

Spelstopp för DD är 17.30

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB