Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Det var väldigt nära 8 rätt förra onsdagen, ett singelstreck svek lite och det blev bara 7 rätt. Vi tar nya tag ikväll när det är dags för Åby och Solvalla att hålla i omgången. Jag tycker det som oftast ser väldigt intressant ut på förhand, det finns några favoriter som har bra chans men också några som jag tror får svårt att vinna. Det blandas med några öppna lopp och skulle man spricka in åttan ikväll så kommer man få bra betalt. Mina singelstreck tror jag har väldigt bra chans att vinna, båda har visat bra form och är kapacitetsmässigt bäst i fältet. Ni får inte missa dragen som är väldigt bortglömda, det är dem som ska ge oss pengarna. Mot 8 rätt!


Singelstrecken

2 Julia Af Solnäs (V86-2) tror jag har en toppchans från ledningen. Hon öppnar bra och jag tror hon blir släppt till ledningen eller tar den av egen kraft. Peter Untersteiner låter riktigt uppåt på henne och tror att hon bara vinner detta. Jag är också inne på det, Torbjörn som kör ska bara sätta henne i ledningen och sedan ser jag ingen som trycker upp tempot och då blir hon svårslagen. Motståndet är passande och jag hamrar in den första spiken!

6 Victory Kåsgård (V86-7) är en av mina favorithästar, han hade uppvisning näst senast på Jägersro när han trots galopp vann enkelt. Senast hade han ett tufft utgångsläge och gjorde ett bra lopp men räckte inte till seger. Ikväll är han ute över sprinterdistans vilket kanske inte är hans likör men mot detta motstånd tror jag på bra chans. Johnny Takter upp är intressant och kommer han ner i en bra position så tror jag ingen står emot honom till slut. Finns även ett scenario till i mitt huvud, det är att stallkamraten 5 Offshore Man som är snabb ut tar hand om ledningen och släpper till honom. Väl i ledningen är det en toppchans. Tror som sagt han vinner oavsett lopp!

Dragen

3 Twin Peaks (V86-3) vann på ett bra sätt senast när hon rundade alla ute i spåren. Ikväll har hon ett bättre utgångsläge och är bara streckad på 4%, det tycker jag är för lite. Hon öppnar hyggligt och skulle Ken Ecce hitta en bra position då kan hon överraska till slut.

11 Categorical 12 Vexil Kronos (V86-5) är två långskott i ett öppet treåringslopp. Den förstnämnde kommer med två raka segar och jag gillar intrycket på honom, behöver lite lyft från detta läge men är bortglömd. Den sistnämnde är kapabel och var ute i Kriteriekvalet utan att göra bort sig. Man ska testa jänkarvagn för första gången ikväll vilket är intressant. Skulle det stämma med tempo och position då kan han skrälla till 2%.

2 Carmine Am & 11 Hawk Cliff (V86-6) är två högkapabla hästar som jag tycker är bortglömda. Den förstnämnde är en snackhäst som blandar och ger i sina prestationer. När han funkar och är fräsch då är han ruskigt bra, skulle han hålla ordning på benen då blir jag inte förvånad om han vinner detta. Den sistnämnde är också en högkapabel häst som är bortglömd, han mår bra av loppet i kroppen och skulle det blir bra tempo då är han stark och blir jobbig att stå emot.

Spelstopp på V86 är 20.30


DD-förslaget: 3 kombinationer x valfri insats

DD-1: 6 Victory Kåsgård

DD-2: 1,3,8

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Victory Kåsgård

DD-2: 1 Whitehouse Express

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB