Deltidspappan

Att vara ensamstående förälder är inte lätt. Men det går. Ibland blir det till och med riktigt bra.

Startsida / Inlägg

Vad är det som händer?

av Johnny

Ibland undrar jag om världen blivit galen. Framför allt om alla män blivit galna. Och pojkar. Som när man läser det här:  Vad är det som gör att människor tror att de bara kan göra som de vill, ta utan att bry sig.

Jag blir så fruktansvärt förbannad, ledsen och besviken när jag läser om alla barn och kvinnor i stort sett varenda dag som utsätts för övergrepp. Det känns som att man som man vill ställa sig upp och be om ursäkt för alla idioter som inte kan sköta sig.

Men det är också viktigt att komma ihåg att det finns vettiga män, och att vi är så otroligt många fler. Kan vara bra att ha det perspektivet, speciellt om man är småbarnsförälder och orolig för det mesta.

Någonting har iallafall hänt. När jag var liten fanns det inget sådant hot överhuvudtaget. Visst vet jag också att det förekommit övergrepp genom alla tider, särskilt inom familjer och vänner, men nu måste det ha ökat. Det enda jag minns från när jag var liten är att det pratades om en gubbe som satt i skogen ovanför badplatsen med en kikare och en flaska handlotion. Äckligt, visst, men han visade sig aldrig ens för någon.

Nu har de flesta jag känner med barn varit med om att larmet gått när det börjat cirkulera ett misstänkt pervo runt deras skola. Jag har själv varit med om det. Vidrigt.

Män som använder sin fysiska överlägsenhet för att förgripa sig på barn och kvinnor är den lägst stående arten. Åtminstone i min bok.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB