Deltidspappan

Att vara ensamstående förälder är inte lätt. Men det går. Ibland blir det till och med riktigt bra.

Startsida / Inlägg

Vinnare igen.

av Johnny

Det blev en fantastisk helg. Jag hade ordnat träningsläger där jag växte upp, hos klubben jag tog min första stapplande fotbollssteg hos.

Allting blev helt perfekt. Maten, organisationen, humöret, träningarna och inte minst vädret. Och inget av det var min förtjänst, klubben stod för arrangemanget med mat och hela konkarongen. Fast det är klart, jag är ju tränare och ett förbaskat gott humör hade jag, så okej, till viss del bidrog jag nog.

Att komma ut på landet är spännande för våra stadsbarn. När kossorna kom upp alldeles i närheten av planen första dagen ropade någon förtjust: ”Titta, en kossa! Och den rör på sig!”

Vädret var suveränt hela helgen, så igår kväll blev det korvgrillning och kvällsbad. Idag var det match och den spelades i varmt solsken.

Trots tunga ben gjorde vi återigen en kanonmatch och kunde avsluta lägret med andra raka vinsten. Med 4-1! What the f? Ett helt år utan seger och sedan två matcher på raken. Och spelet var grymt bra. Jag känner mig stolt när jag ser deras utveckling. Otroligt stolt.

Vi undrar ofta hur lilla Sverige kan vara så bra i idrott. På grund av vårt unika föreningsliv är den största anledningen. Du hittar inte det någon annanstans. Den här helgen var vi fyra vuxna som lade hela vår helg på att övernatta i tältsäng med för tunn madrass för att sjutton tjejer skulle få komma iväg på träningsläger. Vi lägger tre kvällar i veckan på träningar och match. Vi planerar, pratar med varandra och föräldrar som undrar saker på telefon, helg som vardag. Vi ordnar läger, cuper och andra arrangemang av social karaktär för tjejerna. Föräldraintresset är minimalt, några personer, alltid samma, erbjuder sig att köra på bortamatcherna, det är allt.

Och vi gör det helt utan ersättning. Inte en krona, inte ens för bensinen. Vi gör det för våra barn, för kärleken till idrotten.

När jag var i USA för ett antal år sen blev jag erbjuden en liknande uppgift. Den skulle ge mig över femtusen utbetalt i månaden.

Jag menar inget annat än att vi ska vara stolta över vårt föreningsliv. I detta egoistiska tidevarv tycker jag det är extra viktigt att värna om, och uppmärksamma.

Att få uppleva den glädjen vi gjort tillsammans är värt mer än alla pengar i världen.

Den här helgen fick jag välja bort min biljett till Coldplay i Stockholm. Bara en sån sak.

 • Tjänstgörande redaktör: Hans Österman
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB