Deltidspappan

Att vara ensamstående förälder är inte lätt. Men det går. Ibland blir det till och med riktigt bra.

Startsida / Inlägg

Filmtajm

av Johnny

foto1.jpg 

Jag brukade ganska ofta bidra med filmtips på min gamla blogg. Nu känner jag att det är dags även här.

Jag och Jo hade en skön eftermiddag i stan med lite fönstershopping innan vi kröp in i biomörkret med popcorn, choklad och Bonaqua päron, för att se Bröllopsfotografen, den nya svenska filmen med bland annat Kjell Bergkvist och Johannes Brost. Och Tuva.

Den var riktigt bra! Mycket känslor, småstadsromantik krockar med överklassens livsstil i Stockholm. Underbart skönt att se en film med sin tonårsdotter som var barntillåten och ändå inte innehöll en massa sex, knappt någonting faktiskt. Med en skön känsla i kroppen lämnade man biosalongen och vandrade hemåt i det kalla oktoberregnet.

jf.jpg

Vill man hålla sig hemma och föredrar mer action och poliser i huvudrollen kan jag verkligen med gott samvete framföra Johan Falk, en serie i fyra delar om en enhet som faktiskt existerar inom polisen. Jag tillhör inte dem som går igång på Beck och Wallander, stryker hellre tvätt, men det här är något helt annorlunda. Kanske för att allt är inspelat i vackra Göteborg? Om du sett Livvakterna, Tredje vågen och …någon mer jag inte minns just nu, så är det samma polis, Jakob Eklund, men i ny omgivning.

brad.jpg

De som känner mig vet att jag är ett stort Brad Pittfan, och jag vet inte om jag skrev om den, men Inglorious Bastards är något av det bästa på bio just nu. Lysande skådespelare, grym dialog och sedvanligt Tarantino-underhållande. Kanske lite i blodigaste laget, men smart. Grymt smart.

Betyg? Stark fyra rakt över hela linjen. Jo instämmer. Eller jag tror det. Hon sover visst redan…

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Vilma Stockvall, Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB