Deltidspappan

Att vara ensamstående förälder är inte lätt. Men det går. Ibland blir det till och med riktigt bra.

Startsida / Inlägg

”Do you wanna be my baby?”

av Johnny

Jag hör det inifrån hennes sovrum. Hon ligger därinne och ser på Scrubs, favoritserien. Och trots att så mycket har förändrats, på så många plan, känner jag fortfarande igen just den här detaljen; hennes bubblande skratt. Ljudet av det får min mun att le, och i sinnet dyker bilder från babytiden upp.

Vi har en hel del film från åren då lill J knappt kunde gå och något år framåt. Det beror dels på att vi då köpte en videokamera, men kanske mest på att vi drygt ett år senare gick skilda vägar. Men de där filmerna är guldkorn som kan göra den mörkaste vintertid till en resa till Bali, all expenses paid.

Där finns bland annat en scen som jag i och för sig inte behöver filmen för att se framför mig, men ändå får tårar i ögonen av återuppleva.

Det var på den tiden då Per Gessle släppte ett soloalbum och det fortfarande ingick i de dagliga sysslorna att byta blöjor. Faktum är att jag tyckte så otroligt mycket om att göra det, kanske inte för att jag har en speciell förkärlek för kiss och bajs, nej, men där på skötbordet fanns det utrymme och möjlighet att vara nära och göra något roligt av stunden.

I den där sekvensen av filmen ligger the baby på skötbordet över badkaret, Per Gessle skrålar i bakgrunden, och vi kör vår favoritlek just då. Jag håller upp hennes ben och vevar dem fram och tillbaka samtidigt som jag sjunger tillsammans med Gessle, ”do you do you do you do you, do you wanna be my baby?” Varje gång jag kommer till det sista ”do you”, ser jag hennes ögon bli dubbelt så stora av förväntan, för samtidigt som jag sjunger ”do you wanna be my baby?”, lutar jag mig över henne och klämmer till på ”bäääjby”. Och då kommer det; skrattet. Det bubblar ur henne likt mjölk ur en kastrull man glömt passa på spisen. Det kluckar och bubblar och hela hennes babyrunda ansikte utstrålar fullständig lycka.

Det där skrattet. Underbart. Och jag är glad att just det fått vara kvar, som en koppling mellan då och nu. För hon har alltid haft ett sånt underbart humör, och varit en så stor källa till skratt och glädje, inte bara för mig, utan för alla runt omkring.

Love you, my baby.

  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen och Alex Rodriguez
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB