Deltidspappan

Att vara ensamstående förälder är inte lätt. Men det går. Ibland blir det till och med riktigt bra.

Startsida / Inlägg

Ner, sen upp!

av Johnny

Jag försöker samla ihop mig. Det har varit en berg och dalbana i paritet med Lisebergs åkattraktioner de senaste dagarna.

Under torsdagen nåddes jag på jobbet av beskedet att en familjemedlem gått bort efter ett hastigt förlopp, Jag befann mig mitt i en behandlingssituation och tappade allt, vilket jag inte brydde mig om då, inte nu heller. Oavsett om jag är tränad i att ta hand om människor i liknande situationer har det ingenting att göra med hur det känns när det drabbar ens egna emotionella relationer. Jag är alltid ärlig i mina känslor och vet att vi ändå kommunicerar det vi känner, och tror inte på att låtsas vara något jag inte är.

Det enda man kan säga om det, är att hon slipper smärtorna. Resten…ja jag tror alla förstår.

Så, igår fick jag ett besked jag drömt om så länge jag kan minnas. Framför allt de senaste åren.

För det är ungefär sex år sedan jag tog tag i skrivandet, och började blogga. Jag har behandlat det ämnet flera gånger, men det går inte komma ifrån hur mycket påverkat mitt liv.

Inte minst bestämde jag mig för att skriva bok. Och jag gjorde det med frenesi och under en period skrev jag sida efter sida, ord efter ord. Eller, jag har fortsatt göra det under flera års tid. Efter jobbet, på nätter, helger. Semestrar. Det finns väl inget annat att välja på, om man vill bli bättre. Utvecklas.

Jag har skickat mina alster till förlagen, vid några tillfällen har jag fått riktigt bra kommentarer, tecken på att jag varit på rätt väg. Ibland har jag bara haft lust att skita i alltihop, när refuseringsbreven samlats på hög. Tänkt att det bara var en löjlig dröm. Sen har jag fortsatt.

Igår fick jag som sagt beskedet att min bok ska ges ut. Det är en obeskrivlig, hisnande känsla. Mitt i alla andra känslor. Jag sörjer min vän, men gläds åt det jag drömt om. Så måste det få vara.

Tanken på att kunna gå in i bokhandeln och se min bok där… Att den kommer finnas på bibliotek långt efter att jag lämnat in känns…faktiskt helt underbart.

Nu är jag rätt trött, och tänker ligga på soffan tills dottern ringer och vill bli hämtad. Tack för era fina kommentarer som givit mig styrka att fortsätta när jag tvivlat.

Ha en fin kväll/J

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB