Startsida / Inlägg

Då släpps Drive to Survive säsong 4

av Anna Andersson

Ni är många som ställer samma fråga:  När släpps Drive to Survive säsong 4 på Netflix?
Nu är det klart.
Säsong 4 av den omtyckta serien släpps den 11 mars.

Drive to Survive säsong 4
Vad får vi se av fajten? (TT)

Äntligen är det dags för Drive to Survive säsong 4. Vi kommer att få uppleva en mycket spännande säsong igen. Vi lär få se de första sprintloppen, se McLaren vinna lopp och uppleva den spännande fajten mellan Lewis Hamilton och Max Verstappen igen. Men får vi verkligen komma in bakom kulisserna i dem kampen? Se vad som egentligen hände under och efter loppen i Storbritannien och i Italien?
Hur klipper Netflix den biten när en huvudrollsinnehavare väljer en bojkott?
Max Verstappen har bestämt sig för att inte prata med Netflix eftersom han inte vill vara med i Drive to Survive säsong 4.

– Den har fejkat rivaliteter som inte existerar, sa världsmästaren till AP i höstas.

– Därför bestämde jag mig för att inte vara med. Jag ger inga fler intervjuer för då finns det ingenting som de kan visa.

Frågan är om det stämmer. Han är världsmästare och en viktig pusselbit för Netflix. Den populära serien har ökat intresset för Formel 1 världen över och lockar folk som aldrig tidigare har brytt sig om racing att sätta sig framför TV:n.

I USA har sportens tittarsiffror dubblerats de senaste tre åren och i höstas var det publikrekord när F1 kom till Austin, Texas. Det pratades om att det var 360 000 människor som besökte banan under tävlingens tre dagar och en stor andel av besökarna hade aldrig tidigare sett F1 live.

När kommer Drive to Survive säsong 4 på Netflix?

Intresset för mästerskapet har aldrig varit större i det land som är så viktigt för F1:s ägare och i år har USA två lopp med i kalendern, i Miami och i Austin. Alla datum och tider finns här.
– Jag förstår att serien behövs för att öka intresset i USA. Men från mitt perspektiv som förare så vill jag inte medverka, sa Max Verstappen till AP inför fjolårets deltävling i Texas.

Drive to Survive säsong 4
Verstappen bojkottar Drive to Survive (TT)

Han ansåg att citat har tagits ur sin kontext för att skapa kontroverser och rivaliteter i tidigare säsonger av Drive to Survive. När AP frågar om han och Lewis Hamilton är rivaler svarar han:

– Förmodligen är vi det i Netflix-serien. Vi gick in i varandra en gång när vi promenerade, så det kommer förmodligen vara med där.

Andra förare och teammedlemmar är däremot väldigt glada över det intresse som serien har skapat. En av dem är Lewis Hamilton som vunnit sju VM-titlar, den senaste 2020.

– Jag kan knappt räkna till det antal meddelanden och mejl som jag har fått från människor som jag har känt i USA under många år, men som aldrig tidigare har förstått vad jag gör. Nu har de fastnat för sporten och vill komma på racen, sa Lewis Hamilton i samband med GP-loppet i Texas 2021.

– Jag tycker att serien är bra och att det är fantastiskt att få se det gensvar som den får.

Verstappen bojkottar Netflix

Även Max Verstappens teamkollega hos Red Bull, Sergio Perez, är positiv till Drive to Survive.
– Framförallt så respekterar jag Drive to Survive. Det är fantastiskt vad den serien har gjort för Formel 1. Det är verkligen något som jag uppskattar, säger Sergio Perez till Reuters i höstas.
– Visst är det lite drama när de säljer sporten, men det är en show och slutändan det bra för sporten och bra för fansen. Jag gillar det.

Säsong 4 av Drive to Survive släpps på Netflix den 11 mars. 2022  Årets F1-säsong startar med träningar i Bahrain en vecka senare. Årets första lopp avgörs i Bahrain den 20 mars.

Vill du se årets nya bilar kan du kika på Red Bull här, McLaren, Williams och Aston Martin. Här ser du när team som Mercedes och Ferrari presenterar sina bilar.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB