Startsida / Inlägg

Carissima, äntligen…

av Jennifer Wegerup

Kristina, cara, buon giorno.

God morgon. Och förlåt mitt sena svar.  Måndag har hunnit bli torsdag och Paris var så intensivt så att jag inte hunnit svara dig. Du vet själv hur det är, ute på jobb.

Över den franska huvudstaden föll inget regn men du som bott där vet ju själv hur grått där kan vara, så också nu. Men Paris har ju sin egen särskilda, stroppiga charm  och på kvällarna när bistroerna tänder sina ljus mot nöjesnatten och Eiffeltornets profil glittrar mot himlen, då blir staden mjukare och varmare.

Som du skriver är det onda tider i världen. Det är det förstås alltid, men kanske nu mer än på länge. I Paris märker man det i polis och militär, på gator och flygplatsen, men också i alla ”Je suis Charlie”, som dyker upp överallt, om det så är på en tidnings förstasida eller skrivet på en husvägg.

PSG har som bekant haft sitt eget privata kaos denna svajiga säsong. Stundtals är det betydligt mer cirkus än fotboll över tillställningen. Så dock inte i tisdags kväll. Vet inte om du såg matchen där hemma i Rom? Om inte har du säkert också läst att det var länge sen de spelade så här bra, de Paris-blå. Även Zlatan var bättre än på länge och Cavani gjorde mål när det verkligen var som viktigast. Lavezzi däremot…Han gör allt bra utom till den/det sista avgörande passningen/dribblingen/skottet. Och David Luiz är så otroligt charmig och rolig utanför planen när man intervjuar honom.. Men det hjälper inte när han tappar i markering som mot Chelsea.

Återigen släppte PSG in mål på hemmaplan och det lär bli tack och hej på Stamford Bridge, precis som i fjol. Nåväl, ser ändå fram emot att åka till London och se om PSG, som deras taktik nu lyder, mår bättre av att slå i underläge.

Men med José Mourinho emot sig är det aldrig lätt…Han var sitt vanliga småbuttra, ilskna och samtidigt väldigt underhållande jag, både på presskonferens och efter matchen.

Här kan du och hågade andra se intervjuer från efteråt,  PSG:s alltid like mjuke och vänlige president, Nasser Al-Khelaifi. Och den inte alltid lika mjuke och vänlige Zlatan Ibrahimovic.

http://tv.aftonbladet.se/webbtv/sport/fotboll/champions-league/article67112.ab

Du får en bild från Parc des Princes, det var fint att vara tillbaka och träffa franska kollegor men även de engelska. Om det är något jag saknar från tiden som korrespondent i London så är det alla good old chaps som alltid var redo att ta en pint och snacka fotboll…

Och nej, det blev inga semlor i Paris, förstås. Men däremot en fantastisk quiche, med aubergine och annat gott, på l’Arbre à Cannel i Passage des Panoramas, efter att vi varit på tv-jobb i de kvarteren. Rekommenderas.

http://www.larbreacannelle.fr/

IMG_2495

Ici c’est Paris.

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB