Startsida / Inlägg

Äntligen seger!

av Kristina Kappelin

 

Cara Jenny,

söndagen har släpat sig fram, regntung och kall och i depressionens tecken. Jag avskyr söndag eftersom den bara är ett bevis på att lördag är för kort. I går var det fest i en lägenhet med utsikt över Colosseum i värsta Dolce Vita-stil. Har du sett La Grande Bellezza? Den filmen spelades faktiskt in i huset vi var i. Så här såg det ut på balkongen i går kväll:

coloss

Så kom den då äntligen, segern som vi alla längtat efter. Roma kravlade sig upp ur träsket, bjöd på ett helt ok skådespel och slog Cesena borta med 1-0, tack vare Daniele De Rossi. Det gläder mig att det var han som fick avgöra. Han har verkat så otroligt spänd och har varit så kritiserad. Garcia vandrade ut med händerna i fickorna och ett litet snett smil. Lättad antar jag, för han hänger rätt löst. I dagens Corriere della Sera driver en krönikör med hans kärlekshistoria med Francesca Brienza i Roma TV och insinuerar att det är henne problemen beror på. Det är skrivet med ironi men ändå lite för dumt för att passera.

Lazio vann också och ett tag såg det ut som om de skulle gå om Gladiatorerna i tabellen, vilket är Romas nya, stora och berättigade mardröm. Lazio är i toppform och den som har Felipe Anderson och Candreva har all anledning att se ljust på tillvaron. Det skulle vara intressant att se hur spelarna har lyckats hålla sig i så god fysiskt form. Där har Roma definitivt något att lära. Men nu pustar vi alltså ut, trots att ledningen i denna stund är ett (1) poäng. Det är fantastiskt vad en (1) seger kan göra.

Bortsett från fotbollen väntar vi hör och häpna på våren. Inga paraplydrinkar här inte. Ska man sitta på en takterrass får det bli med mössa och yllekappa. Lite tråkigt för de 100 000 som sprang Rom-maran i dag i regnet. Hela poängen är ju det vackra vädret och skönheten för den som springer förbi Colosseum, Cirkus Maximus och alla de andra sevärdheterna. Det såg rätt träligt ut.

Nu är min kära Adriano Bacconi på TV, du vet den snälla nörden med jätteglasögonen.

FullSizeRender-14

 

Han är i färd med att analysera Lazio-Verona med sin pekpinne. Ofta fattar inte ens tränarna han intervjuar vad han talar om, det är rätt charmigt.

Vad kan jag mer berätta? Juventus vann förstås, med 1-0 förstås, mot Genova. Il Mancio darrar lite på sin piedestal eftersom ingenting går som det borde i Inter, trots hans megakontrakt. Inzaghi däremot tog tillfället i akt på Sardinien i går och utnyttjade Zemans legendariska ovilja till försvar. 3-1 blev det mot Cagliari, med tre franska mål, två av Menéz och ett av Mexès.

 

Må väl och sov gott

Kristina

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB