Checkar ut

av Maria

 
 
 
 

Min kropp har checkat ut. Vaknade för någon timme sen och vet inte vad jag äter. Frukost? Sen lunch? Eller kanske mellanmål? Gott var det i alla fall. Det blev perfekt stekt ägg, kalkonrullar med keso och babyspenat samt FRUKT.

PS. Dessa strumpor är kvällens outfit. 

 

Frulle

av Maria
 

 

 

Tre-våningsfrukost. Plan 1 fylld med havregryn blandat med nötter. Plan 2 lättkesella. Plan 3 blåbär med nötter. 

 

 

Succé

av Maria

 

 

Hemma gjorda mini-burgare, armeniska blinshiks, proteincheesecake, grönsaker och dipp, strutar fyllda med bär och en mycket uppskattad fördrink. Det var gårkvällen, med andra ord blev det succé. Tack till alla som kom och ett extra stort tack till Fru & Herr Pogosjan som hjälpte mig med förberedelserna.

 

Överraskningar

av Maria

Överraskning 1: Igår när jag kom hem från jobbet låg denna fina bild i min brevlåda.

 

Överraskning 2: Mamma och pappa står utanför min dörr med den fräschaste hemmagjorda lunchen och presenter.

 

Tack till er!

 

Proteincheesecake

av Maria
Jag har gått över regeln med max 8 ingredienser men ibland måste man få göra det. I alla fall när det kommer till en födelsedagstårta. Men jag garanterar er den bästa smaken. Tack till Tasty-health för den underba inspirationen.
 
 

 
 
 
  

Du behöver för 10 bitar:

Botten:

1,25 dl mandelmjöl

0,75 dl riven kokos

1,5 msk kokosolja

1,5 msk Stevia

 

Fyllning:

250g minikeso

175g lättkesella

150g cream cheese

1 ägg

1 äggvita

1,5 msk färsk limejuice

rivet skal av 1 lime

2 msk Stevia 

 

Topping:

200 g färska jordgubbar

2 msk chiafrön

 

Gör så här:

Börja med att sätta på ugnen, 175°. Blada ihop ingredienserna till botten och tryck ut i en 24 cm pajorm (gärna med en löstagbar kant). In i ugnen i ca 10 min

Blanda sedan ihop alla ingredienser till fyllningen och mixa med en stavmixer till en slät smet.

Häll över smeten i pajformen och grädda i ugnen, ca 35 minuter.  Ta ut och låt det svalna.

Mixa jordgubbarna och häll sedan i chiafröna. Låt det stå 5-10 minuter innan du häller över den på kakan och låt den få stå i kylen över natten.

 

 

 
 
Sida 157 av 175