Vilken kombo
av

Sparris och bacon är alltid ett säkert kort till en god middag. Lite sallad till och magen är mätt och belåten.
Sparris och bacon är alltid ett säkert kort till en god middag. Lite sallad till och magen är mätt och belåten.
Den här söndagen spenderades med vårkänsla i luften, fräscha pajer och en Joanna. Jag är laddad för en ny vecka med massa härligheter. Massa kärlek.
Man skulle kunna tro att jag är sponsrad av Risenta.
Det bästa med att välja ett nyttigare liv är att du kan äta efterrätt till frukost, lunch, mellanmål etc. Det finns ingen regel när det är nyttigt. Dagens mellanmål består av blåbärspaj som innehåller mängder av näring och nyttigheter. Receptet hittade jag hos duktiga Emma.
Du behöver:
1/2 dl havregryn
1 msk kokosmjöl
1/2 mosad banan
1 äggvita
1/2 tsk vanlijpulver
1 tsk kokosolja
1/2 dl blåbär
Kokosflingor
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser och sedan resten. Smörj ut degen i en protionspajform och fyll den med blåbär. Strö över kokosflingor. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna med turkiskyoghurt.
PS. njut! Massa kärlek.
Tidig fredagsmorgon, solsken, pannkakor. Inte vilka pannkakor som helst utan världens Maffigaste pannkakor. Massa kärlek.
Veckans vara är utan tvekan kokosolja som är ekologisk, kallpressad och gjord av färsk kokosnöt. Det är den nyttiga oljan till din matlagning och bakning. Passar perfekt till allt, ägg, pannkakor, kyckling etc. Det finns att köpa i alla matbutiker och värt varenda krona. Hoppas ni blir lika förtjusta i kokosoljan som jag.
Visste ni att man får jättemycket energi av ingefära? Jag gjorde en fantastisk smoothie av apelsin, citron, apelsinjuice och just ingefära. Och dagen är räddad!
Yoga är bästa sömnmedlet. Gjorde den nyttig sockerkaka som jag pratade om men var för trött för att smaka, såklart. I och med att den innehåller mycket nyttigheter fick den ätas till frukost och passade perfekt till morgonkaffet. Lite italiensk stil över det.
Du behöver:
50 g smält smör
3 dl mandelmjöl
3 msk fiberhusk
1 dl sukrn
1 dl grädde
3 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
2 ägg
Gör så här:
Smörj en form. Vispa sukrin med ägget pösigt. Smält smöret och rör ner grädden i smöret. Blanda ner alla torra ingredienser och blanda. Häll i smöret och grädden och rör om till en slät i smet. Häll i formen, grädda på 175° i ca 35 minuter.
Servera gärna med kesella och bär och känslan av att sommaren knackar på dörren. Massa kärlek.