Startsida / Inlägg

DD-Tips Axevalla

av MLipovac

Axevalla står som värd för kvällens tävlingar och jag tycker det bjuds på fina lopp. Det ser lite favoritbetonat ut på förhand men skulle man fälla någon favorit så kan det bli bra pengar. På dubbeln hittar vi två klara favoriter, jag väljer att hoppa över en av dem då utgångsläget kan ställa till det. Den andra favoriten var fin senast och har en bra chans, men jag vill plocka ett roligt motbud bakom. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

3 Uncle Di Poggio blir klar favorit i inledningen och det förstår jag efter senaste insatsen. Visst han fick loppet kört dit han ville men han avslutade riktigt bra och intrycket var läckert. Han har toppform och nu hoppar Ulf Ohlsson upp bakom honom, från ett bra utgångsläge får han tipset. På den större lappen vill jag plocka med ett roligt motbud, det är 1 Gossip’s Cash som har två lopp i kroppen. Senast tror jag faktiskt det var segern som rök när han felade. Han var gott gåendes i tredjespår och med 400 meter kvar så hoppade han. Från ett bra utgångsläge med Jepson tror jag han kommer få en perfekt resa och då kan han ta revansch för senaste plumpen.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se ett stolopp där 1 Ilona Håleryd blir klar favorit, det förstår jag efter senaste insatsen. Hon spurtade riktigt vasst på Åby till seger mot några av kvällens motståndare och kommer hon bara ut så är chansen god. Jag tror dock att hon kan få problem ikväll, innerspåret kan bli en fälla och då är hon sårbar. Jag står över henne då DD inte kommer ge något om båda favoriterna vinner. Tipset går istället till 3 Schatzi Fayline som jag inte tycker är sämre än favoriten. Hon har fått ett lopp i kroppen efter vila och vi kan förvänta oss en bra insats ikväll. Det finns inga startraketer i loppet och jag är inne på att Veijo kommer testa från start, han kanske inte tar ledningen direkt men är han bara offensiv så blir jag inte förvånad om han få överta ledningen, då blir hon svårslagen. Hon är tuff och tål andra upplägg också. Plockar också med 5 Snow Angel som fortsatt har bra form, hon har gjort det bra mot tufft motstånd på sistone och senast var hon med i samma lopp som favoriten. Hon gick med skor då och blev ”bara” sexa. Det låter som att man ska plocka skorna ikväll och det brukar vara optimalt för henne, med rätt ryggar kan hon avsluta vasst och då blir hon farlig.


Dagens Dubbel-förslaget: 4 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,3

DD-2: 3,5

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 3 Uncle Di Poggio

DD-2: 3 Schatzi Fayline

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Kristoffer Elisson Snygg
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB