Startsida / Inlägg

V75-Tips Solänget

av MLipovac

Vi ska upp till Norrland och Solänget som håller i V75 omgången denna lördag. Omgångarna uppe i norr brukar vara lite ”enklare” då det kommer bättre hästar som står för klassen i loppen, men denna gång tycker jag det ser öppet och intressant ut. Jag har hittat två singelstreck som jag tror är bäst, dragen får ni int heller glömma. DD-tips hittar ni längre ner på sidan. Mot 7 rätt!


Omgångens bästa singelstreck

7 Palermo Broline (V75-1) var ju hela Sveriges drag och chansspik senast och då gjorde han en jättebra insats som tvåa. Mycket trafikproblem och hade han haft bättre utgångsläge då hade han vunnit enkelt. När jag såg honom tänkte jag att nästa gång vinner han och nu är det dags, han börjar närma sig toppformen och jag tror han vinner detta oavsett position. Att han inte är klarare favorit tackar jag för, tänkte han skulle vara en av dem största favoriterna idag. Jag tror Erik kommer trycka av honom för att få bra position och stämmer det på vägen så blir jag inte förvånad om Erik trycker sig till ledningen, därifrån torskar han inte detta. Jag vet att han är lite osäker bakom bilen men nu har han mognat och jag tror Erik löser denna uppgiften. Spik!

Näst bästa singelstrecket

4 Shadow Woodland (V75-3) känns det som alla vill gardera och hitta ”fel” på. Jag tror han vinner detta ganska behagligt faktiskt. Han fick ett tufft lopp senast och är ursäktad, Reijo låter uppåt och det förstår jag för han har bästa utgångsläget, dem värsta motståndarna har sämre lägen och vägen till ledningen ser öppen ut. I ledningen höjer han sig verkligen, alla hans 13 segrar i Sverige har tagit från just ledningen. Tror även detta lopp kan bli ett sömnpiller, favoriten tar ledningen och sedan ser jag ingen som går fram och trycker på honom, därför är detta en bra spik.

Dragen

4 Närby Panik (V75-4) är en rolig skräll i kallblodsloppet, det låter ruskigt uppåt från tränaren och han är inne på att man kan spika. Jag tycker det är lite väl hårt men en skräll till 9% är han. Han gick bra senast och står perfekt inne i loppet, styrkan är hans bästa egenskap och skulle det krångla för favoriten ute i spåren så kan han överraska.

7 Mellby Darling (V75-5) till 4% i ett öppet stolopp tycker jag är riktigt spelvärt. Hon har hög grundkapacitet men inte fått till det på slutet. Man kan se det på resultatraden men tycker inte man ska stirra sig blind på den, senast gjorde hon faktiskt ett bra lopp utvändigt ledaren. Kommer Petter ner i ett bra slagläge så blir jag inte förvånad om hon vinner.

2 Coal Trader (V75-6) har visat fin form på sistone. Nu ska det blir barfota runt om och Erik Adielsson upp för första gången, det är två faktorer som gör honom riktigt intressant. Han har ett bra utgångsläge och är stark, han måste med till 7%.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,3,5,8,9

DD-2: 6 Michelangelo Ås

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 9 Bålsta Palema

DD-2: 6 Michelangelo Ås

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB