Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Vi har en underbar helg framför oss med dubbla V75 och toppsport. Idag ska V75 finaler avgöras och final i EM för treåringar och femåringar. Omgången ser väldigt favoritbetonad ut på förhand och risken för låg utdelning är hög. Firma Nurmos/Kontio sitter på leken i många av loppen och jag väljer att lita på den duon. Dragen får ni inte missa, det är dom som ska få upp utdelningen i en favoritbetonad omgång. Mot 7 rätt!


Singelstrecken

1 Readly Express (V75-2) blir omgången bank och han gör att omgången ser ut som en V65 och inte V75. Han har aldrig varit sämre än tvåa i sin karriär och idag möter han endast fem hästar. Senast vann han Jubileumspokalen och såg faktiskt inte ut som han brukar men ändå vann han på 1,10 tid. Det visar vilken ruggig häst han är och idag plockar han hem 500.000 kronor utan problem. Tror att han tar lednings direkt och sedan kommer alla rada upp sig på en rad och favoriten kan promenera in i mål.

4 Global Trustworthy (V75-4) blir favorit i Europaderby och det förstår jag. I kvalet senast gjorde han ett ruskigt lopp, han fick gå i tredjespår en lång bit, kom fram i dödens och sedan slog han ledaren men fick se sig slagen av Gareth Boko som fick smörresan i rygg. Han gick dessutom med skor då och idag ska man plocka av dem, man har äntligen ett bra utgångsläge och jag tror han kommer till ledningen direkt, sedan kan Jorma styra detta och ta hem Europaderbyt igen.

Dragen

4 Västerbo Carrera 11 Nakoda Goj (V75-1) är två roliga drag i inledningen. Dem är båda streckade på 8%. Den förstnämnde var med på V75 senast men satt fast då med krafter kvar. Erik Adielsson upp idag är intressant och över lång distans blir han farlig om han får rätta ryggar. Den sistnämnde har jag varnat för förut, han gör oftast bra lopp men vinner sällan. Örjan upp idag tror jag kan ge en kick på honom och han ska dessutom gå barfota runt om. Han har haft toppform en längre tid och det kan vara dags att ta en seger nu.

1 Explosive Merlot (V75-6) har visat sin höga kapacitet på slutet, jag tycker han sett riktigt fin ut och näst senast vann han från dödens på V75. Innerspår idag kanske inte är optimalt då han har snabba hästar utvändigt om sig, men han kan få en bra resa på innerspåret och med lucka i tid blir han farlig.

2 Violet Bi 11 Hazard Boko (V75-7) är två singelprocentare i en öppen avslutning. Jag garderar friskt här men vill höja dessa två. Den förstnämnda vann långa E3 i sommars efter en magisk spurt. Hon fick lite vila men var tillbaka senast och visade fin fart när hon spetsvann enkelt. Lopp i kroppen gör henne gott och från ett bra utgångsläge är hon garanterad en bra resa och då kan hon överraska. Den sistnämnde har jag varit ute på många gånger men inte fått betalt. Nu är han riktigt bortglömd och det kan vara för han har ett tråkigt utgångsläge. Tränare och kusk Per låter riktigt nöjd med honom och säger att man ska sätta på det helstängt huvudlaget vilket han svarar bra på. Kan han följa med i rygg på favoriten sista 700 så blir jag inte förvånad om han blåser ner allt.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,3

DD-2: 2,4,11

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB