Startsida / Inlägg

DD-Tips Jägersro

av MLipovac

Vilka lopp och vilka prestationer vi fått se den gångna helgen. Hur bra är inte Timo Nurmos kriterievinnare Villiam? Det ska bli riktigt kul att få se honom i framtiden. Nu släpper vi den helgen för det är dags för nya tävlingar på Jägersro ikväll. Omgången håller väll okej klass och på dubbeln har jag hittat ett riktigt roligt singelstreck som jag går på. Hästen är lite osäker från start men löser han starten så tror jag han är med i segerstriden. I det andra loppet tar jag med några och hoppas det skräller. Varnar också för en dunderskäll i V64 omgången som jag jagar en del på sistone. Nu kör vi!


Kvällens drag

7 Lady Cash (V64-4) vill jag varna för, jag spikade henne senast på V86 men då galopperade hon bort sig för hon blev för het. Har jagat henne en del på sistone och ikväll är hon bortglömd till 7%. Hon måste få betalt på sin fina form och ikväll kan det vara dags. Passa henne!

DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se ett öppet lopp där vi har en klar favorit i 7 Aileron. Han har två lopp i kroppen och formen är på uppgång. Han har ett tråkigt utgångsläge ikväll vilket kan ställa till det för honom. Jag tror inte han blir släppt till någon ledning och då kan han få gå den tunga vägen och då är han sårbar. Därför väljer jag att inte plocka med honom utan istället spika emot honom. Jag tror att en felfri 4 Umberto Axe har riktigt bra chans att plocka hem detta. Han är lite svår att räkna på men autostart är en fördel och kan Joakim hitta en bra position då tror jag han är starkast till slut. Han har bra fart för klassen han befinner sig i och jag väljer att chansa på honom. Detta är ingen spik för dem som inte vågar!

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen ser det öppet ut på förhand, favorit blir 1 M.T.In Cash som har två raka segrar från ledningen. Han har ett bra utgångsläge ikväll och skulle han få dämpa tempot en bit, ja då kan han bli svårslagen igen. Man ska dock tänka på att han varit struken inför denna start, kan fattas lit enorm i honom. Han åker med på kupongen men tipset går till 3 Avec Wine som gör debut för Peter Untersteiner. Peter låter nöjd med honom i träning och det ska bli spännande och se honom ikväll, han har ett bra utgångsläge och blir han inte för hetsig vilket han visat förut, då kan han vinna direkt. 5 Scorpion Kiss är riktigt startsnabb och trivs verkligen i ledningen. Man förstår vart siktet är inställt och skulle Roger hitta dit då är han hästen att slå. Han har tagit tre av sina fyra segrar från ledningen. 10 Joyride Cane har toppform och visade bra fart senast när han vann på ett bra sätt. Bakspår ikväll är ett litet minus men han har gått bra därifrån också och skulle det bli bra tempo, då kan han avsluta starkt. En till som hoppas på tempo i främre träffen är Joakim Lövgrens 11 Uptothe Chapel som har lopp i kroppen. Hittar Jocke ryggen på Joyride Cane så kan han få bra draghjälp och då kan han skrälla. Sista strecket ger jag till 8 Tobby som har lopp i kroppen men brottas med tråkigt utgångsläge. Han har nästan vunnit hälften av sina starter och löser han spåret så kan han skrälla.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 4 Umberto Axe

DD-2: 1,3,5,8,10,11

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 4 Umberto Axe

DD-2: 3 Avec Wine

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB