Startsida / Inlägg

DD-Tips Bollnäs

av MLipovac

Bollnäs står för tävlingarna ikväll och den stora höjdpunkten kommer i V64-3 där världsstjärnan Nuncio kommer ut efter paus. Jag hoppas verkligen han ser fin ut och vinner enkelt, vi behöver en Nuncio i toppform sista helgen i januari. På dubbeln ser det intressant ut, jag har hittat ett drag i inledningen som spelarna har glömt bort helt. I avslutningen väljer jag att låsa på en duo men plockar inte med favoriten. Nu kör vi!


DD-1 (2140m volt)

I inledningen ska Anders Kilströms Minne avgöras där vinnaren åker hem med 100.000 kronor. Klar favorit blir Svante Båth tränade 4 Etoile Mearas som var med i ett kval till Oaks senast, hon räckte inte till och blev oplacerad. Gången innan vann hon från ledningen på ett bra sätt och klarar hon fjärde spåretikväll så är hon med långt fram. Hon kommer med på kupongen men tipset går till bortglömde 1 Castleman. Han är streckad till 3% just nu vilket jag tycker är konstigt, han har varit ute på V75 i dem två senaste starterna och skaffat hårdhet. Dem två senaste nollorna ska man inte ta så hårt på då han mötte hårdare motstånd. Ikväll har han ett perfekt utgångsläge och jag är inne på att Peter kan svara ledningen och sedan gasa på, därifrån blir han svårslagen. Ett riktigt roligt drag på dubbeln. Plockar också med 10 Lima Mermaid som imponerade senast, hon kördes fram utvändigt ledaren och försvann sedan i överlägsen seger. Hon står på tillägg men är det någon som är tuff nog att klara det så är det hon. Oskar kan servera henne en bra resa och då kan hon vara starkast.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen plockar jag med en duo som jag tror är starkast. Tipset går till 7 Unreturned Love som verkligen har hittat formen, hon har tagit två raka segrar och senast såg det riktigt bra ut när hon vann utvändigt om ledaren. Spår långt ut nu men löser det sig på vägen så tror jag hon tar tredje raka segern. Kan vara så att hon vinner utvändigt om ledaren igen. Litet minus är att tränare själv kör. Den jag dubblar med är 9 Pastell Tilly som vann från ledningen senast, gången innan blev det lite skrik på henne på V86 men då mötte hon lite för hårt motstånd. Hon är stark och från ett perfekt smygläge kan hon vara starkast.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,4,10

DD-2: 7,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 1 Castleman

DD-2: 7 Unreturned Love

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB