Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Åby och Solvalla delar på V86-Xpress ikväll och det gillar jag, tycker det är intressantast när dom delar på värdskapet. Omgången ser intressant ut och jag tror man kommer få bra betalt på åttan ikväll. Mina singelstreck är inte favoriter i nuläget vilket jag tackar för, båda är riktiga ”nästagångare” och ikväll har dem bra chans att sätta nosen först. Har även hittat några roliga drag som ska få upp värdet ytterligare. DD-förslag hittar ni längre ner på sidan. Mot 8 rätt!


Singelstrecken

8 Shestheone Trot (V86-5) tror jag har en mycket lämplig uppgift i detta treåringslopp. Hon avslutade vasst i skymundan senast i ett uttagningslopp till Oaks från samma utgångsläge som ikväll. Ikväll är det bara nio hästar till start vilket gynnar henne då hon inte kommer sitta för långt bak. Christoffer Eriksson sätter sig upp bakom vilket är ett plus och jag tror hon blir tuff att stå emot till slut.

6 Stepping Spaceboy (V86-7) måste få vinna snart, har jagat honom en del på slutet när han varit ute mot hästar som Cyber Lane, Global Trustworthy och Diamanten. Sätt in någon av dem i detta lopp och dem hade varit stora favoriter. Vet att man kanske inte ska tänka så men ikväll är fältet litet och jag tror Stefan kommer hitta ner i en bra position och sedan tror jag ingen står emot honom till slut. Han öppnar väldigt bra och Stefan kanske är sugen på att trycka av honom och kan han komma till ledningen så är mycket vunnet. Över tre varv kommer ingen pressa på honom och då kan han få ”fuska” bort lite av loppet och då blir han svårslagen. Jag tror han har riktigt bra chans oavsett position!

Dragen

4 Valeur 11 Victor A.U (V86-2) är två hästar som är streckade på 8%. Båda behöver hjälp med tempot i främre träffen och det tror jag att dem kommer få. Det finns många startsnabba hästar som kommer ladda från start och kör dem ihjäl sig då blir mina två drag tunga till slut. Båda har bra form och måste räknas.

7 Dollar Access (V86-3) har toppform och jag vill varna för honom i ett öppet montélopp. Näst senast satt han fast med alla krafter kvar och senast avslutade han bra. Han har en av dem bästa ryttarna i sulkyn och serverar hon honom en bra ryggresa då blir jag inte förvånad om han skräller till 2%.

2 Camaro Brick (V86-8) avslutade starkt i Kriteriekvalet som trea bakom Husse Boko och Capitol Hill senast. Han visade bra startsnabbhet då och jag är inne på att Erik kan svara ut favoriten ikväll, därifrån tror jag han kan bli svårslagen om inte favoriten trycker för mycket på honom.

Spelstopp på V86 är 20.30


DD-förslaget: 4 kombinationer x valfri insats

DD-1: 6 Stepping Spaceboy

DD-2: 2,5,6,8

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Stepping Spaceboy

DD-2: 2 Camaro Brick

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB