Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Väldigt hög klass på travsporten idag när Solvalla håller i Breeders’ Crown uttagningarna. Det är det sista stora loppet för dem treåriga och fyraårings hästarna i landet och vi får se alla kulltoppar komma ut. Omgången ser favoritbetonad ut då många av dem bästa hästarna fått bra utgångslägen och kommer till ledningen relativt enkelt, därifrån är chansen stor att ingen pressar och då rinner dem undan i ledningen. Jag har hittat två singelstreck jag går på och sedan några drag som jag hoppas kan skrälla så vi får upp utdelningen lite. Mot 7 rätt!


Singelstrecken

4 Diamanten (V75-1) är dagens bästa singelstreck, han är visserligen den största favoriten men från ett bra utgångsläge så kommer han till ledningen och därifrån slår ingen honom. Senast fick han ledningen i Hamburg och vann på ett bra sätt och slog Generaal Bianco och Django Riff. Jag tror Bergh vill plocka hem Breeders’ Crown med honom nu när han missade Svenskt Travderby och detta är en väldigt bra vinstchans.

3 Violet Bi (V75-5) är en häst jag alltid har gillat, senast var hon ruskigt läcker när hon spurtade ner allt och vann på ett mäktigt sätt. Idag är utgångsläget perfekt då hon öppnar väldigt bra och efter jag hört Jim Oscarsson så tror jag detta är en toppchans. Han är riktigt nöjd med henne och hur hon känns för dagen. Jag tror det blir spets och slut för denna fina märren.

Dragen

9 Dream Lane (V75-2) måste jag bara plocka med. Hon lekte med motståndet senast när hon vann ifrån dödens. Hon har tänt till på ny utrustning och tål att göra jobb själv. Skulle det spöka lite för favoriten från innerspåret då kommer hon kliva in i matchen och utmana på allvar.

5 Explosive Merlot (V75-3) är riktigt kapabel men strular ofta till det för sig själv. Han fungerade riktigt bra för en månad sedan när han var ute på V75 och gjorde topplopp. Bergh vet hur man förbereder inför stora lopp och skulle det bli overpace på loppet så tror jag han kan bli farlig.

3 Camaro Brick (V75-7) möter två av kullen bästa hästar men jag tror han kan bli svårfångad i ledningen. Senast gick han där men banan var inte som bäst. Jag tror han kommer vara förebredd till dagens uppgift och skulle han få dämpa i ledningen då kan han bli svårfångad.

Spelstopp på V75 är 14.30


DD-förslaget: 3 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2 Cyber Lane

DD-2: 3,7,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Cyber Lane

DD-2: 3 Camaro Brick

Spelstopp för DD är 16.23


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB