Startsida / Inlägg

DD-Tips Gävle

av MLipovac

Gävle håller i kvällens V64 omgång och dem får besök av världsartisten Propulsion. Han blir givetvis omgångens största favorit och vinner sitt lopp lätt. Jag koncentrerar mig på dubbeln istället där jag hittat ett singelstreck som jag tror mycket på. Det bästa med honom är att han inte ens är favorit, det tycker jag är fel. I det andra loppet plockar jag med några och hoppas på skräll. Nu kör vi!


DD-1 (1640m auto)

Kallblodslopp inleder dubbeln och här har jag hittat mitt singelstreck. Det är 3 Finnskog Sjefen som jag trodde mycket på senast, då trodde jag han skulle spets från bricka sju men det gjorde han inte. Han fick dödens och det gjorde inte honom något, han visade riktigt fin form och plockade ner ledaren med lätthet. Ikväll har han bästa tänkbara utgångsläge och kan inte missa ledningen. Dem värsta motbuden har dragit tråkiga utgångslägen och över korta häcken tror jag ingen plockar ner min vinnare. Tränare och kusk Henrik låter uppåt och jag förstår honom. Kör bara!

DD-2 (3140m auto)

Ett långlopp avslutar dubbeln och här ser det mer öppet ut. Tipset går till 12 Jeppas Qurt som jag lirade senast på V75, han gick bra men det var tuffare emot och han hade ett tråkigt utgångsläge. Visst utgångsläget ikväll är inte bra men får han dem rätta ryggarna och lite tempo på loppet, då är han segstark och kan blåsa ner allt. 14 Höwings Vipower var också med i samma V75 lopp som tipsettan, han fick öppna lite för hårt och blev trött till slut. Jag tror han gynnas av bakspår då han är bättre när han får attackera bakifrån. Han har bra form och är med i segerstriden. 5 Västerbo Pay Me fick en drömresa senast när han vann, han såg dock väldigt bra ut och från ett bra utgångsläge tror jag han får en bra resa. Jorma Kontio upp är intressant. 6 Number One Face kommer från seger och ser bra ut för dagen. Gillar lång distans och jag tror han är med och slåss om segern, en rolig outsider. Tar också med 4 Thebigred As som är snabb ut och kommer försöka fuska bort loppet i ledningen och 8 Happy Pal som gillar lång distans och har Örjan i sulkyn. Tråkigt utgågnsläge men Örjan burkar kunna fixa sånna problem.


Dagens Dubbel-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3 Finnskog Sjefen

DD-2: 4,5,6,8,12,14

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 3 Finnskog Sjefen

DD-2: 12 Jeppas Qurt

Spelstopp för DD är 20.53


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB