Startsida / Inlägg

DD-Tips Axevalla

av MLipovac

Axevalla står för veckans första V64 omgång och det ser intressant ut. Det brukar skrälla på Axevalla och jag tror det kan göra det ikväll också. Jag kommer koncentrera mig på dubbeln som vanligt, där har jag hittat ett singelstreck som tar revansch efter plumpen senast på V75. I det andra loppet plockar jag med några och hoppas på skräll. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

Ett öppet lopp inleder dagens dubbel och här går tipset till 10 New Moon Pellini. Han är bättre bättre än vad raden utvisar och nu har han fått en liten paus tror jag vi får se en bra insats. Peter brukar ha hästarna i bra författning direkt efter paus och med rätt ryggar tror jag han kan fälla alla på det långa upploppet. Dock vill jag plocka med några till då han behöver få rätt lopp för att vara med i segerstriden. 3 Stuck On Joe blev lite för het i ledningen senast och fick ge sig mot en smygkörd. Känns som han är på gång och från ett bra utgångsläge kan han kanske få ledningen och då kan det gå hela vägen. 1 Dyolo In har läget och Jepson i sulkyn, det är två plus som kan vara avgörande. Han har fått ett lopp i kroppen och jag tror vi får se en bra prestation ikväll. 2 Mr Crazed var med i ett V75 lopp senast från ett tråkigt utgångsläge. Han står bättre till ikväll och ska räknas när man garderar. 7 Mithril är lite överspelad, visst han har bra form och vann senast men som favorit känns han inte lika rolig. Jag plockar ändå med honom då han såg fin ut senast. Sista strecket går till en jätteskräll, 11 Je Reve D’Amour som var med på V75 på nyårsafton. Han är inte så tokig och skulle det stämma så kan han skrälla till väldigt låg procent.

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen har jag hittat mitt singelstreck, det är 4 Xanthis Brazil. Jag trodde på honom senast när han var ute på V75 på Axevalla. Han galopperade ur sista sväng då med chans på seger. Vi fick aldrig veta om han hade vunnit men Micke J Andersson som körde sa att det var segern som rök. Jag tror han tar snabb revansch ikväll och tackar för han inte är favorit just nu. Jag tycker han är bästa hästen i fältet och sköter han sig bara så vinner han detta. Kör Tobias!


DD-förslaget: 6 kombination x valfri insats

DD-1: 1,2,3,7,10,11

DD-2: 4 Xanthis Brazil

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 10 New Moon Pellini

DD-2: 4 Xanthis Brazil

Spelstopp för DD är 20.56


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB