Startsida / Inlägg

DD-Tips Solvalla

av MLipovac

Solvalla ska hålla i sin andra tisdags omgång och jag tycker det ser riktigt intressant ut ikväll. Det finns många kluriga lopp och även några favoriter jag tycker blir för hårt betrodda. Jag koncentrerar mig på dubbeln ikväll där jag hittat ett roligt singelstreck i inledningen som jag går på. I avslutningen har jag en rolig tipsetta men vill plocka med några till. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

I inledningen tycker jag vi får se ett öppet lopp där många garderar brett. Jag tar tjuren vid hornen och spikar mig ur loppet istället. Den jag spikar är 7 D.D’S Perseverance som gjorde ett riktigt bra lopp näst senast på Solvalla. Han gick då i dödens men mosade bara på och vann på ett väldigt bra sätt. Senast var han bra från bakspår och det ser ut som att han fortsatt håller toppform. Han har hög kapacitet och jag tror han fäller allt med sin vassa speed till slut. Det ser dessutom ut som att det kan bli bra fart från start och det gynnar honom. Per får lösa resan och sätta in attacken sista 600 och då får dem andra hålla i sig.

DD-2 (2640m auto)

I avslutningen har jag hittat en riktigt rolig tipsetta som blir bortglömd. Det är 2 I’ll Fixit som det lät bra på senast på V75. Banan fällde honom då och den starten är bara att glömma. Ikväll tror jag på en bättre insats och från ett bra utgångsläge tror jag han tar ledningen, frågan är om man kör där eller släpper för att få en smygresa. Jepson upp är ett plus och han måste räknas väldigt tidigt. 7 Mr Magnifique återkommer ikväll efter balansfiaskot på V75 i Norge senast. Han har varit hårt betrodd på V75 många gånger men inte levererat, ikväll är det lite enklare emot och han måste räknas tidigt. Lång distans passar honom väldigt bra och jag tror Veijo är offensiv, det är en tuff häst som kan avgöra den tuffa vägen. 6 My Dream Art fick stryk av min tipsetta senast, han ska ha gått framåt med det loppet i kroppen. Han är snabb ut och skulle Westerholm få ledningen då kan han leda väldigt länge. 4 Velasquez Gar har bra form men har galopperat bort sig på slutet. Senast var det banan och broddarna som fällde honom, men ikväll blir det förmodligen inga broddar och man ska testa knäkappor på honom vilket kan slå väl ut. Jim låter uppåt och jag streckar honom. 11 Roofer har jag jagat väldigt mycket på slutet utan att få betalt. Man ska testa ett norskt huvudlag ikväll vilket känns spännande. Han har kapaciteten och skulle det stämma med resan så kan han överraska. Sista strecket ger jag 5 Champion Chip som gjorde det bra senast, han håller bra form och är ett långskott som skulle sitta fint.


DD-förslaget: 6 kombination x valfri insats

DD-1: 7 D.D’S Perseverance

DD-2: 2,4,5,6,7,11

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 7 D.D’S Perseverance

DD-2: 2 I’ll Fixit

Spelstopp för DD är 20.56


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB