Startsida / Inlägg

V86-Tips Jägersro/Solvalla

av MLipovac

Jägersro och Solvalla står för V86 tävlingarna ikväll och jag tycker omgången ser riktigt rolig ut. Jag har hittat två singelstreck, ett på Jägersro som ska inleda omgången och ett på Solvalla som ska avsluta omgången. Mina drag får ni inte missa, har riktigt bra känsla på ett av dragen. Glöm inte att kolla hur tungsprunget det blir på banorna, det snackas om regn på Solvalla och då kan innerspåret blir jobbigt. Nu kör vi!


Singelstrecken

12 Frankie Brodde (V86-1) tar jag ställning för i inledningen, två hästar streckas här och då vill jag gå på honom istället. Han har fått två lopp i kroppen och jag tror han bara blir bättre. I comebacken efter lång vila var han riktigt fin och vann trots att han fick göra jobbet utvändigt om ledaren, senast testade han på V75 men gick inte lika bra då. Snackas om att han var lite sjuk då. Nu har han fått träna på och Peter låter nöjd, tror han klarar distansen utan problem och med två strukna hästar så ser uppgiften bra ut. Han står ensam på springspår och får Peter en bra start så kan han vara ikapp dem andra direkt, jag blir inte förvånad om han körs till ledningen då värsta motståndaren har ett tredjespår i volten. I ledningen tror jag inte han förlorar detta, men skulle han få ett rygglopp så har han en vass avslutning som jag tror fäller allt. Skönt att koppla grepp om omgången direkt med en spik.

11 Sebastian Journey (V86-8) har jag lirat på i dem senaste starterna utan att få betalt. Senast spikade jag honom på allt men då fick han en häst framför sig i volten och kunde inte undvika att galoppera. Jag tar omtag på honom ikväll igen, han gynnas av att det ska köras från start och skulle innerspåret bli tung då kan det bli många tunga ben till slut. Då behöver Jorma bara dra i högertömmen och spurta ner allt. Jag tror detta är en häst som vi kommer se klättra upp i klasserna bara han får vara frisk.

Dragen

9 Undulat (V86-2) gick riktigt bra senast efter att ha varit borta i nästan två månader. Går säkert framåt med loppet i kroppen och skulle hon klara starten så kan hon fälla allt till slut. Glöm inte bort henne!

6 Comte Du Pommeau (V86-4) är mitt bästa drag ikväll, jag har haft god känsla för honom hela dagen. Jag har inte bestämt mig än men jag kanske chansspikar honom då jag tror han kommer få ett perfekt lopp. Vill dock se hur banan blir, det ska regna och då brukar innerspåret bli tungt, där kan favoriten få en jobbig resa och då kommer min skräll att spurta vasst. Glöm inte honom till 6%!

12 Porthos Race (V86-6) var bra näst senast när han vann på V75 till låg procent. Senast kom han dåligt på det och den starten kan vi glömma. Jobbigt utgångsläge ikväll men han tål att göra jobbet själv, skulle det dessutom bli bra fart på loppet så bjuds han in och då kan han skrälla.

Spelstopp på V86 är 20.30


DD-förslaget: 6 kombination x valfri insats

DD-1: 1,2,4,7,8,12

DD-2: 11 Sebastian Journey

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 8 Cool Bella

DD-2: 11 Sebastian Journey

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB