Startsida / Inlägg

V75-Tips Åby

av MLipovac

V75 på min favoritbana Åby och den kryddas dessutom med en stor jackpot! Tycker dock att omgången ser favoritbetonad ut vilket är tråkigt, jag ska föröska fälla några favoriter för att få upp utdelningen. Omgångens bästa spik hittar vi Gulddivisionen, det är en profilhäst som under vinter varit riktigt bra. Bjuder även på en chansspik och några drag som är intressanta. Mot 7 rätt!


Singelstrecken

9 Zenit Brick (V75-3) har en häftig utveckling och är en profilerna på V75 i vinter. Han fick se sig besegrad senast efter ett tufft lopp, han gick ute i tredjespår fram till dödens och kunde inte plocka ner Digital Ink. Denna gången möter han ett passande gäng och när Goop sätter sig i sulkyn igen så tror jag han bara krossar detta motstånd.

8 Valborg Marje (V75-4) är den bästa hästen i fältet och står verkligen på tur för seger. Näst senast såg det ut som att hon skulle gå mot seger men då gick hon över i passgång och galopperade till slut. Senast blev det galopp i första sväng men upphämtningen var riktigt bra, hon hade vunnit utan den. Idag har hon femtespår i volten, men det räddas upp av att Jepson sätter sig i sulkyn, han är en av dem skickligaste på just voltstart och jag tror han får iväg henne utan problem. Sedan tror jag han är offensiv och skulle han vara framme tidigt så blir jag inte förvånad om ekipaget sitter i ledningen. Det är inget måste för hon är bra med ryggresor också.

Chansspiken

12 Volocity De Vie (V75-7) var ruskigt fin senast i debuten för Nurmos, han mosade allt från dödens och visade inte prov på någon ringrostighet. Jag tror att han går framåt rejält med loppet i kroppen och trots det tråkiga utgångsläget tror jag han är bäst. Det saknar verkligen inte motstånd men får Erik lite hjälp med tempot och en bra rygg då tror jag Volocity fäller allt.

Dragen

11 Daydream Rapida (V75-1) gjorde ett väldigt bra lopp senast, han fick tugga utvändigt om ledaren och galopperade i slut svängen. Jag tror han hade tagit en god placering då, kusken Hans Crebas var inne på att segern rök där. Jag gillade intrycket och idag blir han bortglömd igen. Skulle han få dem rätta ryggarna så kan han skrälla direkt i inledningen. Bakspår i voltstart är bättre än med autostart då man kan komma igenom på ett bättre sätt. Kör Crebas!

3 Well Done La Marc (V75-5) är kanske inget riktigt drag, men hon är så mycket mindre spelad än favoriten och därför vill jag varna för henne. Från ett bra utgångsläge tror jag att Björn placerar henne i ledningen och över den korta distansen kommer han köra så länge lampan lyser. Favoriten kommer bli synad, men hon är bra och skulle hon vinna från dödens så får man bara ta det. Det är ändå debut på kort distans, mot ett tuffare motstånd från ett tråkigt utgångsläge.

8 Digital Archive (V75-6) är tillbaka efter lite vila, han brukar gå väldigt bra efter just paus och trots det tråkiga utgångsläget vill jag plocka med honom. Bergh låter nöjd med honom och han har gått bra banjobb i veckan. Han gillar distansen och skulle det stämma med positionerna så är han med i segerstriden.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslaget: 6 kombination x valfri insats

DD-1: 1,3,5,6,7,8

DD-2: 12 Volocity De Vie

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Barkevious Mingo

DD-2: 12 Volocity De Vie

Spelstopp för DD är 18.20


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB