Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Onsdag, vilket betyder V86-Xpress. Åby och Solvalla delar på tävlingarna och på snöovädret. Jag tror man får lämna in sent ikväll då det inkommer strykningar hela tiden och för att se vad dem aktiva säger om banunderlaget. Det kanske inte finns så mycket och säga, det kommer vara stenhård då det är minusgrader och det kommer krävas rejält med fäste. Jag har hittat två singelstreck på Solvalla som jag tror har bra chans att vinna, båda har bra form och kommer få bra resor. Har även hittat ett riktigt roligt singelstreck på Åby, det skiljer inte speciellt mycket mellan favoriten och min spik om man ser till kapacitet, men på strecken är det grym skillnad. Glöm inte bort dragen. Nu kör vi!


Singelstrecken

10 Sir Q.C (V86-2) sticker ut i ett ganska dåligt lopp, han vann enkelt senast från ledningen och jag tror på bra chans ikväll igen. Han har bakspår nu men jag tror Ulf kommer vara offensiv direkt och kommer han direkt så kan han få ta över ledningen och då är loppet över. Skulle det bli positionen utvändigt om ledaren så gör det inte så mycket. Han borde plocka ner ledaren utan problem och ta andra raka.

4 Blue Star Champion (V86-6) har toppform och från stallet låter det riktigt bra. Jag tror han kommer göra ett riktigt bra lopp ikväll, får han sitt rygglopp så kommer ingen stå emot honom. Man snackar även om att sätta på en ryckhuva, det tror jag kan ge riktigt bra effekt på honom. Detta är hans årstid och jag tror han bara är bäst.

Chansspiken

8 Bonnies Celebrity (V86-1) lät det uppåt på senast på V75, då satt han fast med alla krafter kvar och såg väldigt fin ut. Ikväll går han ner i klass och jag förstår inte varför han bara är streckad på 8% i nuläget. Jag tog ett snack med Stefan och han lät riktigt nöjd med honom, han trodde på en bra chans och det förstår jag. Litet fält gynnar honom och kör dem lite från start så kommer han komma till slut. Favoriten är sex gånger mer spelad vilket jag tycker är helt fel, han är inte sämre än favoriten och jag går på honom. Kör bara Stefan!

Dragen

8 Bonnies Celebrity (V86-1) se motivering ovan.

6 Garmin B.J (V86-4) har bra form och har sett fin ut på slutet. Han gör debut på kort distans men det tror jag bara passar honom. Favoriten kan få en tuff inledningen och få svar och om ledningen och då kan det bli bra tempo. Där bakom sitter mitt drag och kommer till slut.

6 M.T Khila (V86-8) har fin form och vann på ett bra sätt näst senast. Senast blev det galopp men hon gjorde ett bra lopp ändå. Hon behöver smyga med till upploppet och få spara speeden, skulle Ville lösa det så kan hon skrälla i avslutningen.

Spelstopp på V86 är 20.30


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 4 Scorpion Kiss

DD-2: 2 Ready For Money

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB