Startsida / Inlägg

DD-Tips Jägersro

av MLipovac

Jägersro håller i kvällens tävlingar och jag är lite besviken på att man inte lyckas fylla fälten. Lite för få hästar för att jag ska vara helt nöjd men annars tycker jag loppen håller bra klass. Omgången i sig har två klara favoriter som har bra chans, det är Treasure Kronos som bara ska vinna och Even’s First Boy som jagar sin sjätte raka seger i monté. Jag koncentrerar mig på dubbeln där jag hittat ett riktigt roligt drag i avslutningen som jag spikar. Jag tror att det är dags att vinna ikväll och då måste man ta betalt. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

I inledningen blir 1 Scorpion Kiss klar favorit, han har två raka segrar och skulle han hålla upp ledningen ikväll och få bestämma så kommer han troligtvis att rinna undan. Jag tror dock inte han får bestämma och då kan han vika ner sig. Han åker med på kupongen men ingen jag rankar så högt upp. Mitt tips går istället till en helt bortglömd häst, 5 Uncle Di Poggio som såg fin ut senast men trivdes nog inte på det tunga underlaget. Ikväll låter det som att det kommer bli valfri balans och att banan kommer vara riktigt bra. Han gynnas enormt om han får gå utan skor. Till låga 5% är han ett måste och jag tror Edvin Ceka kan lösa detta. 10 Aramis Amok har inte startat på ett tag, det tror jag beror på att man väntat på att få plocka av skorna. Han har tränat bra och jag tror på en bra insats direkt, barfota är han bättre och skulle han få sin resa så fäller han många. 4 Edindy var bättre senast när hon fick gå barfota. Veijos hästar brukar gynnas av barfota och jag tror på en bra insats ikväll igen. Hon öppnar bra också och skulle Veijo trycka av så kanske han kan ta ledningen av favoriten och då blir hon riktigt intressant. 9 Udessa Degli Dei är upp och ner i prestationerna men en sak hon gillar är att gå utan skor. Hon har ett perfekt smygläge och blir det barfota och lite körning, då kan hon skrälla. Plockar även med skrällarna 2 Skymaster som var ute mot tufft V75 motstånd senast och gjorde det bra och 3 Tadpole som har ett bra läge och har skrällt förut.

DD-2 (2140 auto)

I avslutningen ser det öppet ut och jag tror det kan bli bra tempo på loppet. Jag har hittat ett riktigt roligt singelstreck som jag testar med, det är 3 Popeye Face. Han har fått två lopp i kroppen och har sett bra ut, tror att det kan vara dags för första årssegern ikväll. Han öppnar ganska bra och Christoffer kommer säkert ladda från start men inte så att det kostar för mycket, ett smyglopp hade också passat bra om dem andra kör för hårt. Skulle han dock komma till spets så tror jag man vill prova där efter två ganska snälla lopp. Har en go känsla på honom ikväll och testar att singelstrecka!


DD-förslaget: 7 kombinationer x valfri insats

DD-1: 1,2,3,4,5,9,10

DD-2: 3 Popeye Face

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 5 Uncle Di Poggio

DD-2: 3 Popeye Face

Spelstopp för DD är 20.56


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Andreas Lagnelius
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB