Startsida / Inlägg

V86-Tips Bergsåker/Solvalla

av MLipovac

Bergsåker och Solvalla delar på kvällens V86 omgång. Jag tycker omgången ser rolig och spelvänlig ut på förhand, det finns många öppna lopp där det kan skrälla rejält. Jag har hittat två singelstreck som båda startar på Bergsåker, segermelodin är spets och slut. Har även en chansspik som är helt bortglömd ikväll, han måste bara med. Det snackas mycket om balansen och mitt råd är att vänta in i det sista för att se värmningar och skoinfo. Mot 8 rätt!


Singelstrecken

1 From The Mine (V86-1) tror jag har en bra chans att leda runt om i inledningen. Det har varit mycket snack om honom på slutet, man har valt att köra passivt och släppa ledningen. Senast var många inne på att man skulle testa där, men då släppte man och fick aldrig fritt till slut. Ikväll är det kort distans, han är väldigt snabb ut och man kommer testa i ledningen. Slipper han för mycket tryck under loppet så tror jag han håller undan. Man kör jänkarvagn igen vilket såg bra ut senast, jag spikar och kopplar grepp direkt i inledningen.

2 Vic De Lux (V86-7) håller riktigt fin form och när värsta motbudet fått bakspår så tror jag på väldigt bra chans. Han har varit ute på V75 flitigt och gjort det riktigt bra, han vann mot just favoriten 9 Roger America på juldagen med likande förutsättningar. Han stod också för en ruggig spurt i V75 finalerna näst senast från bricka tolv. Senast gjorde han en bra insats som trea på V75, han blev lite tempotorsk då. Jag tror man kommer gasa från start då han är snabb ut, i ledningen går han bra och blir svår att slå. Han går även bra bakifrån om det skulle behövas, men jag tror man leder runt om. Tar ställning och spikar där många plockar två hästar.

Chansspiken

8 Empire Garbo (V86-5) är riktigt borttappad ikväll, han har varit ute mot tuffare hästar än detta och fått hårdhet. Han avslutade riktigt vasst i skymundan senast på Solvalla och får han sitt lopp så går ingen säker. Jag tycker favoriten är överspelad och honom tror jag ingenting på, två hästar på start som kan bli farliga men jag tror mitt drag är tuffare. Bara åtta hästar till start gör att han kommer få en bra position. Kör sedan inte Jimmy vilse så tror jag han är starkast till slut. En riktigt rolig chansspik till 6%.

Dragen

7 Coffie U.N.G (V86-2) gjorde ett bra lopp i skymundan senast och visade uppåtform. Han är nedstruken till spår fem vilket är ett plus för honom. Kommer Kim ner i ett bra slagläge så är han farlig till slut. Favoriten i loppet har inte startat på länge och skulle det krångla för henne så kommer mitt drag bli farligt.

1 Sister Morphine (V86-4) kommer från ett formstarkt stall och ska tas på allvar. Hon har perfekt utgångsläge då hon är snabb ut, man ska även sätta på jänkarvagnen vilket är ett plus. Hon kan få ledningen eller rygg ledaren, därifrån blir hon farlig.

8 Empire Garbo (V86-5) se ovan.

3 Kabanoss (V86-8) har jag varnat för länge men han vinner ju inte så ofta. Kan han kanske göra det ikväll? Han har iallafall visat fin form och senast gjorde han ett bra lopp trots en tryckare från start. Ser inga startkanoner ikväll och skulle Torbjörn få ledningen och dämpa en bit, då kan det gå hela vägen.

Spelstopp på V86 är 20.30


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 2 Vic De Lux

DD-2: 3,4,5,6,10,12

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Vic De Lux

DD-2: 3 Kabanoss

Spelstopp för DD är 21.40


Har ni lirat något? Diskutera nedan!

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB