Startsida / Inlägg

V86-Tips Bergsåker

av MLipovac

Nu är man tillbaka efter den stora helgen med H som blev lite speciell. Första gången för mig på Solvalla under Elitloppshelgen och jag kan säga att jag kommer åka tillbaka. Det hände mycket under helgen och vi fick se väldigt bra prestationer men även mycket kaos. Jag ska inte gå in på det för mycket utan vi ska ta oss an V86 omgången som går på Bergsåker ikväll. Tänk på att det inte är någon express omgång utan bara Bergsåker som håller i omgången, därför är spelstoppet framflyttat till 19.20. Tycker det ser roligt ut på förhand, två kallblodslopp som ser öppna ut och även några andra lopp där det kan skrälla. Bästa singelstrecket hittar vi i inledningen direkt, jag tror Kaj Widell löser uppgiften och inleder omgången med seger. Ni hittar rubrikerna nedanför som vanligt. Ni kör vi!


Bästa singelstrecket

4 Sugar Daddy (V86-1) ser ut att ha en bra uppgift framför sig. Han sprang en topptid senast på V75 mot tuffare motstånd (Disco Volante vann). Passande förutsättningar ikväll och jag tror han kan vinna detta utvändigt om ledaren om det krävs. Det ser även ut som många vill till ledningen, många som vill ladda och därbakom sitter Kaj och ”Daddy” och blåser ner allt till slut. Han kan vinna med fler scenarion och jag hamrar in bästa spiken direkt!

Tänkbara singelstreck

1 White Lightning (V86-2) är det roliga singelstrecket ikväll, hon är väldigt snabb ut och jag tror Westholm tar hand om ledningen och sedan radar alla upp sig på innerspår och kör sista biten. Hon fick stryk av favoriten 5 Calamara’s Girl i E3 förra året men inte med mycket, procenten ikväll skiljer sig väldigt mycket och jag vill hellre gå på draget. Med två lopp i kroppen tror jag det kan vara dags för seger, inväntar dock sista infon innan jag tar ställning.

9 Flash Am (V86-4) är en orutinerad märr som gjort allt perfekt hittills. Hon har tagit två segrar från ledningen och det har sett väldigt bra ut. Hon har inte testat att gå bakifrån men jag kan inte tänka mig att hon inte klarar det. Ett litet fält gynnar henne och jag tror Örjan Kihlström har bra chans att blåsa ner samtliga till slut. Vill höra att resan och allt gått bra innan jag tar ställning.

Dragen

14 Udo (V86-6) måste räknas tidigt i detta lopp, hon gynnas av strykningarna och ikväll är man inne på att plocka skorna på henne för första gången. Hon spurtade bra i årsdebuten senast och med loppet i kroppen tror jag hon är bättre. Se upp till 6%.

7 Sono Di Pa (V86-7) gjorde debut i ny regi senast och det såg bra ut. Ikväll ska man testa lite nya intressanta saker i utrustningen som jag tror kan ge bra effekt (jänkarvagn, barfota bak och nytt huvudlag). Kommer han bara ner i ett bra slagläge då har han en vass speed till slut och till 4% är han ett måste.

2 Queer Fish (V86-8) är kanske inte något drag till 15% men han borde vara mer betrodd. Han gjorde ett väldigt bra lopp senast på Gävle som fyra, han blev störd i sista kurvan annars hade han nog plockat en placering till. Han är ojämn ut men är han på humör då tror jag Kaj kan få ledningen och därifrån blir han svår att slå. Värsta motbudet 9 Cruzado Della Noche ska köras defensivare ikväll då man siktar på Oslo Grand Prix nästa vecka.

Spelstopp på V86 är 19.20


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 5,7

DD-2: 2,4,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 7 Sono Di Pa

DD-2: 2 Queer Fish

Spelstopp för DD är 21.26


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB