Startsida / Inlägg

DD-Tips Åby

av MLipovac

Tjena!

Kusk-Em dag två ska avgöras på Åby ikväll. I dem fyra första loppen får vi se om vem som tar hem EM i år. Jag koncentrerar mig på dem två avslutade loppen istället, där får vi se ett treåringslopp och ett montélopp där vinnaren får 300.000 kronor. I treåringsloppet har jag hittat ett riktigt roligt singelstreck, tror det är dags för hästen att vinna. Nu kör vi!


DD-1 (2140m auto)

I inledningen får vi se ett treåringslopp där jag hittat mitt singelstreck. Det är Joakim Lövgrens fina häst 4 Chuck Camto. Han har gjort två starter för Lövgren och jag tycker han varit bra i båda. Jag snackade om Jocke senast om hästen och då sa han att man skulle passa honom. Han spurtade vasst bakom vinnande Night Brodde och ikväll tror jag det är dags att ta första segern. Formen sitter där och från ett bra utgångsläge tror jag han får en bra resa och då står ingen emot honom. En chansspik till ynka 5% i skrivande stund!

DD-2 (2140m auto)

I avslutningen får vi se ett riktigt fint lopp. Åby Nordic Monté Trophy ska avgöras där vinnaren går hem med 300.000 kronor. Två hästar sticker ut och det är 2 Be Mine Houelle och 8 Anna Mix. Tipset går till den förstnämnde som imponerade ruskigt på mig under Elitloppshelgen, hon bombade runt då och satte nytt rekord. Senast blev det galopp men upphämtningen var riktigt bra. Hon är normalt sätt inte osäker och från ledningen blir hon hästen att slå. Anna Mix behöver ingen presentation, hon är stark som få och kan ta detta den tunga vägen. Nivard upp är intressant och blir det inte för tufft då kan hon vara bäst. Jag plockar med några skrällar på den stora dubbeln då det blir riktigt bra odds om favoritduon sviker. 1 Radieux avslutade bra senast, han möter tufft motstånd men från sitt innerspår kan han få en perfekt resa och då kan han skrälla till bra odds. 9 Ulka Des Champs är härdad i tuffa gäng och vann senast på Bjerke. Hon har mött min tipsetta fem gånger och gått segrande ut striden varje gång. Sämre utgångsläge denna gången men får hon loppet då kan det gå. Dem sista två hästarna jag plockar med är 4 Tromb Access dom tänt till enormt i monté och 7 Shogun D.K som har toppform.


DD-förslag: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 4 Chuck Camto

DD-2: 1,2,3,7,8,9

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 4 Chuck Camto

DD-2: 2 Be Mine Houelle

Spelstopp på DD är 20.56


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB