Startsida / Inlägg

V75-Tips Bjerke

av MLipovac

Vilka race vi fick se igår på Östersund. Readly Express visade att han är världens bästa häst, han gick ut efter paus och mosade allt. Gocciadoros Volnik Du Kras ville inte vara sämre och tangerade rekordet. Utdelningen trodde jag skulle bli högre men favoriterna var lite för bra. Idag yar vi nya tag när Bjerke står för en väldigt fin omgång. Oslo Grand Prix ska avgöras och jag tycker man fått ihop ett riktigt bra fält. Det ser tyvärr väldigt favoritbetonat ut, jag tror att favoriterna i dem två avslutade avdelningarna blir mycket svårslagna. Vi hoppas det skräller i dem andra loppen så utdelningen får sig en liten skjuts iallafall. Nu kör vi!


Singelstrecken

4 Giveitgasandgo (V75-6) kan ha varit en av dem klaraste vinnarna under Elitloppshelgen. Han fick ta över ledningen av Lexus Dream och sedan gick han undan på 9,5 och vann överlägset. Han möter ett enklare gäng denna gången och jag tror på sama scenario, han blir släppt till ledningen och sedan får dem andra köra om andrapriset. Väldigt stor favorit, men det är bara spika och bläddra vidare.

4 Twister Bi (V75-7) tror jag har toppchans. Han var ruskigt bra efter galoppen senast på Gävle och hade man velat så hade han kunnat starta i Elitloppet. Det loppet har gjort honom gott och jag tror han tar sig till ledningen här och därifrån blir han svårslagen. Jag tror han även har en bra chans om han får en tung resa. Han möter väldigt bra hästar och det finns vissa som är helt bortglömda men jag tror Twister Bi bara är bäst.

Dragen

8 Cantona America (V75-1) vann från dödens på ett bra sätt senast. Hästen gillar distansen och jag gillar Johan i dessa lopp, han har förmågan att hitta perfekta resor för hästarna och är så fallet idag då kan Cantona vara bäst.

6 Peder Mykla (V75-2) vann från ledningen på en bra tid senast. Jag tror att Calle kommer ladda vad som går och skulle han komma till ledningen då kan han bli svår att slå. Han växer en klass där och till 8% måste han med.

3 Grant Boko (V75-4) låter det väldigt bra på. Han gör debut i ny regi och man är riktigt nöjda med honom. Det var en av kulltopparna här i Sverige och han är snabb ut, han kan få en bra resa och jag skulle inte bli förvånad om han slåss om segern direkt i debuten. Tycker favoriten drar på sig väldigt mycket streck, visst han är bra men det kan bli en tung resa.

Spelstopp på V75 är 14.30


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 4 Giveitgasandgo

DD-2: 4 Twister Bi

Spelstopp för DD är 16.46


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB