Startsida / Inlägg

V75-Tips Östersund

av MLipovac

Östersund står för en riktigt spännande V75 omgång idag. Tycker man fått ihop riktig bra lopp och det är inte lätt att hitta singelstrecken. Visst kan världens bästa häst Readly Express vinna direkt, men är det någon gång man ska försöka fälla honom så är det väll nu. Vi får även se Alessandro Gocciadoros fina fyraåring Volnik Du Kras som stod för en av dem bästa prestationerna under Elitloppet. Jag har hittat ett singelstreck som jag tror leder runt om, en fyraåring som imponerat på mig på slutet. Jag vill invänta sista infon innan jag tar ställning för mitt andra singelstreck. Det finns många drag, jag bjuder på några som ni inte får glömma bort. Mot sju rätt!


Bästa singelstrecket

1 Chapuy (V75-5) blir stor favorit när värsta motbudet blev struken under fredagen. Åke Lindblom fina fyraåring har sett riktigt fin ut i dem två senaste starterna. Näst senast vann han enkelt på Färjestad från ledningen. Han gick ut i ett tuffare lopp senast och blev tvåa bakom Zack’s Zoomer som vann på V75 förra helgen. Han är riktigt rapp bakom bilen och jag har svårt att se att någon tar en längd på honom från start. Är han lika fin som på slutet då har Åke en toppchans att leda detta runt om. Jag tror att han kan gå en låg 11 tid och det kan dem andra inte stava till. Spik!

Tänkbara singelstreck

3 Nobel Amok (V75-2) spände man bågen med senast, han fick gå ut i Gävle i gulddivisionen och drog på i ett hårt tempo i ledningen. Han blev trött till slut och galopperade, jag är inte orolig för galoppen då jag tror han bara blev för trött. Han går ner i sin klass idag och har en bra chans. Mycket av loppet avgörs i starten, 5 M.T Insider är förmodligen landets snabbaste häst bakom bilen och han tar ledningen i ett nafs. Sedan kommer det avgörande ögonblicket, ska Olle släppa eller komemr han köra i lendingen. Släpper han till Nobel Amok, ja då tror jag Nobel Amok blir svårslagen. Jag får invänta och höra det sista innan jag tar ställning.

8 Volnik Du Kras (V75-7) stod för en av helgens prestationer under Elitloppshelgen. Han bombade fram till ledningen och sedan hoppade han över bomullstussar på upploppet men höll sig ändå i trav och vann loppet knappt. Jag vet att detta är en häst som Alessandro håller väldigt högt och han kommer köra offensivt idag igen, tror ingen vill bråka med honom och från ledningen har han en bra chans. Det jag är lite orolig för är spåret, han kan få en väldigt tung inledning och då kan det kosta kraft över den långa distansen. Han gör även debut över lång distans men det tror jag han klarar. Jag kommer att invänta sista infon och se hur det låter på motbuden innan jag tar ställning.

Dragen

1 Minnestads El Paso (V75-1) avslutade bra i skymundan senast. Han hade ett omöjligt läge och kunde inte ta något till slut. Man har siktat på detta lopp då det är voltstart, han är snabbare ut i volten och får Rebecca en bra start då sitter han bra på det direkt. Med lite flyt tror jag han kan skrälla direkt i inledningen.

10 Bro Viking 11 Ådne Odin (V75-3) är två skrällar jag vill varna för. Den förstnämnda är det mycket snack om, han satt fast med allt kvar senast och formen är verkligen på topp. Jag vet att han inte har vunnit på flera år men det kan vara dags att spräcka den dåliga trenden. Får han sitt rygglopp då blir han farlig. Den sistnämnde vann mot bra hästar på Bjerke senast, han fick luckan och spurtade riktigt vasst. Han främst vapen är den giftiga speeden och får han sitta och vänta och spel ut sin speed då kan han vara först över linjen.

11 Hope And Dreams (V75-4) spikade jag senast, då fick hon en dålig rygg framför sig och hann inte fram. Ulf säger att hon förmodligen vunnit om hon dragits fram lite bättre. Jag kan inte släppa henne då hon har toppform och kommer vinna lopp när som helst. Lite fart på loppet och rätt ryggar, då kommer hon längst ut och plockar alla.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslaget: 6 kombinationer x valfri insats

DD-1: 3,8

DD-2: 4,6,8

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 8 Heavy Sound

DD-2: 8 Volnik Du Kras

Spelstopp för DD är 18.20


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB