Startsida / Inlägg

V75-Tips Årjäng

av MLipovac

Årjäng står för V75 tävlingarna idag och detta brukar vara en av sommaren stora höjdpunkter. Det ska vara bra väder och det brukar komma mycket folk till banan. Man har fått ihop en intressant omgången som avslutas med huvudloppet Årjängs Stora Sprinterlopp. Där hittar vi omgångens största favorit och det är världsstjärnan Propulsion. Många spekulerar i att Örjan sov bort detta lopp förra året och kan göra det igen, jag tror han lärde sig en läxa och tar en stabil seger denna gången. I övrigt har jag hittat tänkbara singelstreck och även några roliga drag som ni inte får glömma. Ett av dragen tror jag mycket på och spelar henne mot Propulsion på den raka dubbeln. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

7 Propulsion (V75-7) behöver ingen närmare presentation. Det är en världsstjärna som är ute efter revansch i detta loppet. Förra året körde Örjan för sent och då avslutade han rysligt snabbt men hann inte fram till vinnaren Dante Boko. Jag tror inte Örjan kommer göra samma misstag idag utan han kommer vara offensiv efter startrusningen lagt sig och sedan dirigerar han detta från positionen utvändigt om ledaren. Spikar och njuter av en världsstjärna.

Tänkbara singelstreck

4 Jaques Noir (V75-1) var fin senast när han vann med krafter kvar mot ett lättare motstånd. Han verkar trivas bra med Ulf Ohlsson och från ett bra utgångsläge tror jag han har chans att hitta till ledningen. Där brukar han göra sina bästa lopp och jag är inne på att spika direkt i inledningen. Jag vill dock höra sista infon och se värmningen på honom. Han har en tendens att galoppera och bli het från start, vi kollar det sen tar vi ställning.

8 Bear Hope (V75-4) blir bättre och bättre för varje start. Han var med i finalen senast på Färjestad och avslutade bra i skymundan. Tycker han möter ett passande gäng idag och Björn brukar inte sitta fast på innerspåret. Jag tror han har bra chans att lösa uppgiften och ta en bekväm seger men jag vill givetvis hör vad Björn säger först innan jag tar ställning.

Dragen

12 Valentina Wind (V75-2) trodde jag på en del näst senast när hon var ute mot mycket bättre hästar under Elitloppshelgen. Hon gjorde det bra och blev trea. Senast galopperade hon bort sig men gjorde ett väldigt starkt lopp efter galoppen. Man ska sätta på ryckhuva då man vill ha mer tryck i henne i avslutningen och skulle Kim träffa rätt från start då kan hon få en bra resa och avsluta vasst. Glöm inte henne till 10%.

4 Stumne Luna (V75-3) spikade jag senast men då var hon inte som bäst. Man hade siktat på det loppet och jag tror formen bara blir bättre med loppet i kroppen. Hon går bäst i ledningen eller utvändigt om ledaren då hon inte gillar att gå i ryggar. Löser Jepson resan så är hon tillräckligt bra att slå till.

7 Super Star Reaf (V75-6) är hela omgångens bästa drag. Tycker att ni ska gå in och titta på senaste loppet hästen gjorde. Hon stod för en monsterspurt till slut och plockade in meter för meter på ledande Magic Gwin. Dem två möts idag igen och jag tror hon kan få revansch. Utgångsläget är långt ut men skulle det lösa sig då tror jag italienskan kan vara en obehaglig överraskning till sina låga 4%.

Spelstopp på V75 är 16.20


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 7 Super Star Reaf 

DD-2: 7 Propulsion

Spelstopp för DD är 18.20


Lycka till!

Mario Lipovac

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB