Startsida / Inlägg

V75-Tips Jägersro

av MLipovac

En av dem bästa kvällarna under sommaren ska avgöras ikväll, Hugo Åbergs Memorial. Vi får en extra V75 omgång och sporten håller hög klass, alla lopp går över 1609 meter vilket är viktigt att veta. Det betyder att anloppet är längre och att ha innerspår kan vara väldigt bra. Det är som vanlig med Jägersro, det gäller att ha tätkänning när det ska avgöras. Jag har hittat två spikar, den ena ska leda sitt lopp runt om och den andra vinner oavsett lopp. Njut av sporten!


Singelstrecken

1 Darling Mearas (V75-1) blir knapp favorit i inledningen, det tycker jag är rätt. Näst senast spikade jag henne och då satte Stefan på en jänkarvagn och drog alla skor och hon gjorde en ruggig prestation. Hon plockade ner Ultra Bright utvändigt och håll dem andra som attackerade bakom sig. Senast vann hon efter en behaglig resa och jag tror chansen är stor att hon leder kvällens lopp runt om. Ingen tar en längd på henne och när hon känns ännu finare inför kvällens start så ser jag inga moln på himlen. Jag inleder med spik!

4 Propulsion (V75-6) behöver ingen närmare prestation. En världstjärna som man aldrig blir besviken på, senast vann han Årjängs Stora Sprinterlopp efter att dem kört hårt där fram. Han vann behaglig efter 09 sista varvet och norsken oryckt. Han har ett bra utgångsläge och jag tror Örjan tar ett initiativ tidigt och kör fram utvändigt ledaren, sedan dirigerar han loppet och vinner. Jag var inne på att gardera honom då han är stor favorit men jag hittar inga motbud som är tillräckligt bra för att slå honom.

Dragen

4 Holy Water (V75-2) har två andraplatser på raken men han har stått för fina prestationer. Han mötte favoriten senast och plockade in meter för meter på denne men hann aldrig fram. Skulle det krångla för favoriten eller att det blir bra fart på loppet då tror jag att Holy Water kommer avsluta ryckande fort, dags för seger ikväll?

2 Tantalio (V75-4) är svår att sätta in i loppet. Han var bra som tre och fyraåring och tjänade mestadels av pengarna då. Har sett det senaste loppet och där fick han öppna väldigt fort och orkade inte till slut, men jag tror vi kan få se en bra insats ikväll. Björn Goop upp är ett plus och från ett bra utgångsläge så är han given till 8%.

10 Ferrari River (V75-5) gjorde ett heroiskt lopp senast, han pressade sig till ledningen och fick Volnik Du Kras utvändigt. Denne mosade honom men han höll ändå tappert till ett fjärdepris. Han har hög kapacitet och när det ser ut som många ska gasa från start då kan tempot bli högt, där bak sitter Ferrarin och myser och när Conrad skickar iväg honom då kan han blåsa ner allt till slut. 11% just nu är för lite tycker jag.

Spelstopp på V75 är 19.10


Raka Kihlström-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 4 Propulsion

DD-2: 6 Urban Kronos

Spelstopp för DD är 21.06


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB