Startsida / Inlägg

V75-Tips Rättvik

av MLipovac

Sommartravet börjar lida mot sitt slut och vi har kommit till Rättvik som brukar vara slutdestination. Finalen är höjdpunkten och den får vi se i avslutningen där jag tror jag hittat vinnaren. I övrigt ser det öppet ut, tycker det inte är lätt att hitta singelstreck men tar ställning i inledningen där många låser på några stycken. Glöm inte dragen, några blir rejält bortglömda. Mot 7 rätt!


Singelstrecken

8 Erik Sting (V75-1) tar jag ställning för i en ojämn Silverdivision. Det är dom med sämsta utgångslägena som är betrodda men jag tror det är stor klasskillnad på loppet. Erik Sting var sämre senast men då hade han druckit och dem starten glömmer vi. Han har startat på flitigt på V75 med framgång och jag har alltid gillat honom, jag tror att Jepson som kört honom med framgång kommer ladda framåt tidigt och får ta över ledningen. Därifrån tror jag ingen slår honom. Skulle han få jobba utvändigt så tror jag ändå på bra chans, Jorma som kör favoriten vet hur bra Erik Sting är och kommer inte gå fram för tidigt tror jag, sitter dessutom Erik Sting utvändigt o ledaren då kommer favoriten få jobba ute i tredjespår. Jag tar ställning och spikar i inledningen!

6 Volocity De Vie (V75-7) har hittat en mycket passande uppgift. Han har varit ojämn i prestationerna och haft problem med travet. Senast var det dock väldigt bra, han körde sig till ledningen tidigt och sedan gick han undan med krafter kvar. Jag tror Jorma kommer vara offensiv och ingen kommer svara när denna pansarvagn kommer i spåren. Från ledningen tror jag inte han förlorar detta. Värsta motbuden har svårt med voltstart eller så har dem ingen form. Nej Sommartravets final 2018 vinner Volocity De Vie!

Dragen

10 Minnestads Ecuador (V75-2) har visat fin form och blir rejält bortglömd. Han kanske går bäst med tätkänning men för två starter sedan gjorde han det riktigt bra från bakspår. Det kan bli bra fart på loppet och då kan hans tunga avslutning bli avgörande, i skrivande stund är han bara streckad på 3%.

14 Flex (V75-4) är den enda jag tror på från tillägg. Dem på start ser ut att ha en bra uppgift men skulle dem köra på varandra då kan Flex komma in i loppet. Han slog några av dessa från just tillägg för två starter sedan och skulle det klaffa då kan han slå till igen.

12 Hugo Gustivar Boko (V75-6) är väll dagens snackhäst. Man snackar om barfota runt om och jänkarvagn vilket är väldigt intressant. Man får dock vara på sin vakt och se så att det verkligen blir så. Han har ett tråkigt utgångsläge men det finns hästar som kan hålla tempot uppe och då bjuds han in. Kommer säkert gå upp en del under dagen.

Spelstopp på V75 är 16.20


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 12 Hugo Gustivar Boko 

DD-2: 6 Volocity De Vie

Spelstopp för DD är 18.20


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB