Startsida / Inlägg

V75-Tips Solänget

av MLipovac

Tjena!

Vi ska upp till Örnsköldsvik och Solängets travbana där V75 ska avgöras idag. Vi har en liten jackpot igen och det kryddar omgången extra, dock ser det favoritbetonat ut och det är för det är klasskillnad i loppen. Den stora duellen får vi se i Gulddivisionen där Diamanten och Makethemark ska göra upp om vem som plockar hem Silverörnen. Jag tror att Timo Nurmos nya löfte har bra chans till seger och kommer förmodligen bara spika honom för att gå lite kortare i andra lopp. Har hittat några drag som inte får glömmas. Mot 7 rätt!


Omgångens bästa singelstrecket

1 Emile Zola Sisu (V75-3) är en talang som Timo Nurmos håller högt. Han har tagit sex segrar på sju starter och näst senast på Rättvik blev jag imponerad av honom. Han galopperade bort sig från start men reparerade galoppen på bästa sätt, gick runt allt och vann över My Dream Art som spurta bra i ett Derbykval och var storfavorit på V86 i onsdags. Han har haft innerspår bakom bilen förut och svara upp ledningen utan några problem, jag tror han gör detsamma idag och sedan får dem andra vara bra för att slå honom. Han är orutinerad och mycket spelad men jag tror Örjan Kihlström löser denna uppgift.

Dragen

15 Ginny Weasley (V75-2) såg väldigt fin ut senast och jag gillade verkligen intrycket. Hon har springspår på tillägg och kan få en bra start, Berghs hästar går bra för dagen och skulle hon få dem rätta ryggarna då kan hon avsluta väldigt vasst. 

13 Kaksen N.O (V75-4) gjorde debut i ny regi senast och spurtade vasst till seger. Han har nog speedigast i fältet men har ett tråkigt utgångsläge. Skulle det dock lösa sig då blir han riktigt farlig till slut.

7 Etosha Boko 9 Wasa Warrior (V75-7) är två måstestreck i avslutningen. Den förstnämnde låter det bra på, han har laddats för det här och är ruksigt startsnabb. Skulle det inte kosta för mycket och ta sig till ledningen så kan han hålla hela vägen över sin favoritdistans. Den sistnämnde gynnas av körningen, han har en vass spurt och har visat fin form. Skulle det som sagt gå undan från start då kommer hans spurt bli tung att stå emot till slut.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslaget: 2 kombination x valfri insats

DD-1: 2,5

DD-2: 7 Etosha Boko

Spelstopp för DD är 18.20


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB