Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Ingen har lyckats få åtta rätt dem sista två gångerna på V86 och det gör att vi har en stor jackpot ikväll. Det kryddas med en öppen omgång där det finns vissa lopp som jag inte tycker borde vara med på kupongen. Har hittat två singelstreck, en på vardera bana som jag tror har bra chans att vinna från ledningen. Har även hittat några drag som blir borttappade ikväll. Tänk på att man inte behöver plocka ner månen för att vinna stora pengar ikväll, det kan bli väldigt bra betalt trots att två-tre favoriter vinner. Mot 8 rätt!


Singelstrecken

7 Maximus M.M (V86-2) tror jag har bra chans i ett ganska dålig lopp. Han var fin näst senast när han när ha vann från ledningen. Han återkommer efter paus men tränare Morten Waage låter väldigt nöjd med sin häst. Kusken är en av dem bättre i loppet och jag tror chansen finns att han tar över ledningen efter en bit och då ska chansen vara god till seger. I ett öppet lopp tar jag ställning och spikar.

6 Darling Harbour (V86-3) var bra som tvåa senast mot ett tuffare gäng än kvällens. Ett litet fält gynnar henne och jag tror Sjunnesson kommer trycka av vad som går och har bra chans att ta sig till ledningen. Eftersom det är ett litet fält lär han få bestämma en bit och sedan får dem speeda på slutet. Jag tror hon har bra chans och spikar där många låser på två.

Chansspiken

8 Lift To Drag (V86-4) är den av alla Stefan Melanders hästar som jag tycker är bäst. Har gått bra med Örjan förut och skulle det bli barfota runt om ikväll då tycker jag han är väldigt intressant. Loppet är det sämsta i omgången och många garderar brett, vågar man så kan man gå på Örjan!

Dragen

8 Veiled (V86-1) fick ett tufft lopp senast när hon gick utvändigt om Run Chica Run i ett uttagningslopp till Derbystoet. Förstår att hon tröttnade men ikväll är hon helt bortglömd. Läget är tråkigt men kan Jepson trilla ner i en bra position då tror jag hon kan vara med och hugga om det. Kvällens motstånd är inte av den kalibern som senast.

4 Global Trust (V86-6) gör faktiskt årsdebut ikväll. En sen start kan man tycka men han har haft lite problem och har även blivit valack under tiden. Nuros brukar ha det väl förspänt när dem kommer ut efter paus och jag tycker det skiljer för mycket mellan honom och favoriten 7 Jairo. Skulle han få ledningen i ett tidigt skede då blir det inte lätt att plocka tjugo meter på honom. Favoriten har inte heller toppform och Örjan har sovit bort sådana chanser förut.

2 Leader Brodde (V86-8) var ute i derbykvalet senast och räckte inte riktigt till. Han visade bra form innan det och jag tror han med sin startsnabbhet kommer få ledningen ikväll. Han har visat att han gör bra lopp därifrån och får han dämpa en bit då kan han bli svårspasserad. Favoriten i loppet ska köras snällt och känns inte så het.

Spelstopp på V86 är 20.30


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Patric Hamsch
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB