Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Vi har en riktigt fin helg framför oss med V75 finaler och Europaderby uttagningar idag och Kriterie och Oaks finaler imorgon. Det ser favoritbetonat ut idag och jag väljer att singelstrecka två klara favoriter som kommer direkt i inledningen. Det är dessa två som kommer styra utdelningen men jag hoppas att jag får med någon singelsprocentare lite senare som kan göra utdelningen lite högre. Mycket talar dock för att många spikar samma som jag och sedan har alla gardering på slutet och värdet inte ökar så mycket. Vi får iallafall njuta av travsporten denna gången. Mot 7 rätt!


Singelstrecken

6 Laskari (V75-1) stod för en makalös insats senast när han fick tuff resa men avslutade med att bara öka och försvinna från motståndet. Han har svarat för två bra prestationer i regi Nurmos och jag ser inte någon anledning till varför han ska vara sämre denna gången. Han kommer förmodligen få en tung resa och kommer få göra mycket själv men med den kapaciteten han besitter så tror jag han fixar det. Har försökt hitta scenarion där jag kan fälla honom men hittar inget då han är en eller fler klasser bättre än många av motståndarna. Inleder med spik!

4 Who’s Who (V75-2) blir omgångens favorit efter att han haft uppvisning i Derbyt och fått det ”enklare” försöket idag. Tränare Aikio låter riktigt nöjd med honom och jag tror Örjan hittar till ledningen efter en bit och sedan får dem andra slåss om platserna bakom honom. Han har stor respekt med sig och kör inte Örjan för passivt eller att han tappat så mycket efter finalen så tror jag han löser detta. Han blir väldigt stor favorit och det kittlar att försöka fälla honom, men det finns ingen i detta gäng som slår honom.

Dragen

2 All Star (V75-4) gjorde ett riktigt starkt lopp från sämsta tänkbara utgångsläge senast, han låg sist men vann efter en bra spurt. Nu har han ett perfekt utgångsläge och när Peter G Norman säger att det kan bli barfota runt om låter det intressant. Han öppnar bra och skulle han hitta rygg på ledaren då kan han bli obehaglig med lucka till slut.

6 Dreamboy As (V75-5) ska kanske inte gå under drag då han växt en del på strecken. Han är min tipsetta i ett väldigt öppet lopp och jag tror det verkligen är dags för honom att få ta en efterlängtad seger. Han har gjort många på insatser på slutet och formen är på topp, han öppnar okej och med många tröga konkurrenter runt sig kan Björn hitta ner i ett bra slagläge och då blir han inte lätt och stå emot till slut.

9 Vischio Holz (V75-6) till 12% är given på kupongen. Han har bra fart och styrka och gick mot seger senast när han galopperade. Tränare Dahlén låter väldigt nöjd med honom och tror på en bra insats. Jepson hoppar upp igen vilket är ett plus och får han någorlunda bra  löpning tror jag han är med och gör upp om det.

Spelstopp på V75 är 16.20


DD-förslaget: 3 kombination x valfri insats

DD-1: 7,9,13

DD-2: 2 Antonio Tabac

Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 7 Athos Race

DD-2: 2 Antonio Tabac

Spelstopp för DD är 18.20


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB