Startsida / Inlägg

V86-Tips Bergsåker/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Förra onsdagen lyckades ingen pricka in åtta rätt och det betyder att vi har jackpot till ikväll. Omgången ikväll delas av Bergsåker och Solvalla och jag tycker man fått ihop en ganska svag omgång rent klassmässigt. Dock tycker jag det ser spelmässigt väldigt intressant ut. Jag har hittat en rolig spik som har toppform och kommer avsluta vasst, jag tror han fäller allt till slut. Har även hittat två tänkbara spikar som båda kommer sitta i ledningen och har bra chans att leda runt om. Vill dock invänta det sista snacket innan jag tar ställning för någon av dem. Drag finns det alltid och jag lyfter fram tre stycken denna gången. Mot 8 rätt!


Bästa singelstrecket

9 Baron D’Inverne (V86-2) var det mycket snack om senast när han var ute på V75 från ett omöjligt utgångsläge. Han var bra och slutade fyra. Det lyser form om honom och jag förstår att tränaren är optimistisk på förhand. Han har bakspår men går i rygg på den förmodade ledarhästen och kommer sitta bra på det från start, det ser även ut som det kan bli bra fart på loppet och då kommer han bli svår att stå emot. Ni kan kolla insatsen för tre starter sedan där han hade liknande förutsättningar och vann enkelt. En rolig spik i ett öppet lopp där många garderar friskt.

Tänkbara singelstreck

3 Rocky Tilly (V86-1) är härdad mot tuffare motstånd än detta och är min spetsfavorit. Han har två nyttiga lopp i kroppen och borde kanske vunnit från ledningen senast. Jag tror han har bra chans till revansch ikväll, kommer Oskar till ledningen och får dämpa en bit då kommer han bli svårslagen. Man ska även testa rycktussar för första gången och det tror jag passar bra på honom. Inväntar sista infon innan jag tar ställning.

3 Robloxia (V75-4) blir storfavorit i ett väldigt klent stolopp. Hon har passande förutsättningar med bra spår och tidig ledning. Hon ska gå barfota runt om som vid segern näst senast när hon vann på ett bra sätt. Det är som sagt väldigt klent bakom och många låter väldigt passiva. Jag vill ändå invänta sista infon innan jag tar ställning för ett orutinerat sto som just nu är omgångens största favorit.

Dragen

8 Mr Matjes (V86-1) är det roliga draget om man inte spikar favoriten. Han galopperade bort sig senast på V75 och har lite svårt att sätta benen rätt. Vet att Pihlström är optimistisk ikväll och skulle Wäjersten fixa felfri avgång då kan han bli farlig, han har kapacitet som duger i detta sällskap.

12 Pistus (V86-5) står tufft inne i loppet, han har nästan tjänat lika mycket som dem betrodda men står fyrtio meter tillägg. Dock har han har varit ute mot betydligt tuffare hästar på slutet och krånglar det inte för mycket då tror jag han är med och gör upp om det. Till 4% är han given på kupongen.

6 Golden Delicious (V86-7) gjorde debut i ny regi senast och vann direkt. Han såg riktigt fin ut och vann med krafter kvar. Ikväll blir det jänkarvagn vilket är intressant och han öppnar bra bakom bilen. Jag tror han kommer få ett bra lopp och då kan han överraska till 8%.

Spelstopp på V86 är 20.30


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB