Startsida / Inlägg

Grand Slam 75 Eskilstuna

av MLipovac

Tjena!

Blev helt fel igår på V75 och den dagen vill jag glömma så fort som möjligt. Skönt att Eskilstuna har fått ihop en rolig GS75 omgång och jag har hittat lite hästar som jag vill vurma för. Går igenom loppen nedanför och delar mina tankar om vilka jag tror på mest och vilka ni ska se upp med. Nu kör vi!

GS75-1

Ett sprinterlopp inleder omgången och jag tror att Claes Sjöström och 4 New Steel har bra chans att leda loppet från start till mål. Han är kvick ut och jag tror han sitter i ledningen omgågnende, skulle sedan Claes få dämpa en bit då blir han svår att slå till slut. Ett singelstreck för den som vill lösa inledningen med få hästar. För er som garderar vill jag varna för 5 Copimade som inte har någon vacker rad och inte har vunnit på länge, men han har bra kapacitet och skulle han få sin resa då kan han slå till.

GS75-2

Ett långlopp där Roger Walmanns 5 Indy D blir omgångens största favorit. Hon har gjort bra prestationer och det kan vara så enkelt att hon får ledningen tidigt och sedan blir detta ett sömnpiller. Jag litar dock inte på Haugstad med en så stor favorit utan vill varna kraftigt för 12 Copitex som jag inte tycker är något sämre än favoriten. Har ett jobbigt utgångsläge men var fin vid segern senast och kuskförstärks av Kim Eriksson. Blir inte förvånad om han sveper dem och vinner, det skiljer alldeles för mycket mellan dessa två.

GS75-3

Ett treåringslopp där vi endast har sju startande hästar. 1 Mellby Glader blir favorit och det tycker jag han ska vara. Han är ingen raket ut men startar tätt vilket jag gillar och i ett litet fält kan han vara vara starkast. 3 Vivacious Allie och 7 Brothers N.Arms är två svårbedömda jänkare. Den förstnämnde är startsnabb men gör debut i Sverige och det över medeldistans, skulle det vara bra form då kan han vara med och slåss om segern. Den sistnämnde galopperade i debuten för Melander senast och vi fick aldrig se något. Intressant med Rikard N Skoglund och skulle han trava så kanske vi får se en riktigt bra insats.

GS75-4

Ett stayerlopp med autostart där 1 Elliot Coger är favorit. Han är en bra stayer men jag tycker inte han varit som bäst på slutet och utgågnsläget är jobbigt. Jag tror mer på en annan häst och det är Robert Berghs 7 Explosive Merlot som gjorde ett bra lopp senast på V75. Han såg fin ut över mål och jag tror det är dags att ta en efterlängtad seger idag. Klaffar det bara lite under loppet då tror jag han är starkast och bäst. Vill ni ha en skräll då får ni inte glömma 3 Bison Spiro som varit ute mot tuffa gäng på slutet. Han har bra form och ett bra utgångsläge och skulle Anna-Karin ge honom en bra resa då kan han överraska till låg procent.

GS75-5

Ett kortlopp där tre hästar sticker ut streckmässigt. Jag tror att det står mellan dessa tre plus min roliga skräll 9 Titan Igiro som blir bortglömd. Vet att Oskar tycker denna hästen är bra och från ett perfekt smygläge med körning från start kan han överraska. Tror det är stängt med dessa fyra hästar.

GS75-6

I dagens dubbels första lopp ger jag tipset till 3 Scarlets Mirakel som gjorde debut för Westerholm senast. Han vann direkt och var inte trött över mål. Kan få ett perfekt smyglopp och då blir han farlig. Favoriten 4 Eldorado kommer förmodligen komma till ledningen och därifrån ska han slås, men han har vikt ner sig förut och det stundar Breeders’ Crown nästa helg så han ska garderas. En rolig skräll jag varnade för på V75 senast är 11 Kövras So Far som man var uppåt på då. Han galoppera från ett tråkigt utgångsläge då och brottas med ett dåligt utgångsläge igen, men jag vill ta med honom om det löser sig till 2%.

GS75-7

I avslutningen får vi se ett försök i Diamantstoet som ser öppet ut på förhand. Jag tror jag hittat vinner i 7 Indian Front som jag tror leder loppet från start till mål. Hon blir bara bättre och bättre och öppnar väldigt bra. Carl Johan Jepson upp är ett plus och jag tror ekipaget blir svårfångade från ledningen.

Spelstopp på GS75 är 15.50

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB