Startsida / Inlägg

V86-Tips Åby/Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Jackpot och en väldigt öppen omgång på V86 ikväll. Åby och Solvalla delar på tävlingarna och jag tycker det inte finns några klara singelstreck. Har hittat ett som jag tror är bäst och sedan en rolig chansspik till några procent bara i ett öppet lopp. Drag hittar man alltid och jag bjuder på två. Lycka till med streckandet ikväll!


Bästa spiken

2 He’s Marvelous (V86-2)  tror jag har en bra uppgift framför sig. Björn låter nöjd med honom och gjorde även det senast när han var ute i ett uttagningslopp till Europaderbyt. Han spurtade bra som femma och såg fin ut. Han har varit strulig och inte fått det att stämma under karriären men jag tror att han inte är mycket sämre än några av dem bästa i kullen. Ikväll har han ett bra spår, Björn kommer testa för ledningen och kommer han dit då tror jag han blir svårslagen. Värst emot är 11 Aventador S.F men han har hållit på med annat än trav och har ett jobbigt utgångsläge så jag går på Björn och hans fina fyraåring.

Chansspiken

2 Lima Mermaid (V86-4) är min roliga spik ikväll. Hon var tillbaka efter paus senast och var då tungt tränad. Jag tycker hon gjorde ett godkänt lopp och formen är framflyttad till ikväll. Spetschansen är god och skulle Oskar få bestämma en bit då tror jag att det blir svårt att slå henne. Man ska även sätta på en jänkarvagn ikväll vilket kan ge en kick. Till 6% i ett väldigt öppet lopp så kan hon vara lösningen.

Dragen

6 Alvena Vagaboy (V86-7) blir totalt bortglömd ikväll. Han var ute mot 10 Aperfectdream näst senast och vann då mot denne. Ikväll skiljer det mycket i procent mellan dem vilket jag tycker är fel. Han har han springspår och jag tror att Uhrberg som är en av dem skickligaste vi har i landet i just volt skickar honom till ledningen. Där gör han sina bästa lopp och skulle han få fuska bort en bit då kan han bli svår att slå. 5% är ett fynd!

7 Sir Henry P.Hill (V86-8) var favorit och många spikade honom senast. Ikväll blir han bortglömd vilket jag tycker är intressant. Han strulade innan och efter loppet senast men formen sitter där och motståndet är ”enklare”. Kommer han bara till från sitt utgångsläge då tror jag han är med och gör upp om det. 8% i skrivande stund.

Spelstopp på V86 är 20.30


Lycka till!

Mario Lipovac 

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB