Startsida / Inlägg

V75-Tips Örebro

av MLipovac

Tjena!

Örebro står som värd för dagens V75 omgång. Självklara spikar lyser med sin frånvaro och jag tror det kan bli en riktigt rolig eftermiddag. Timo Nurmos nya stjärna Laskari tror jag har bra chans trots bakspåret idag, det känns som många dissar honom och går på en annan men jag tror att han är bäst. Tror även att Nadal Brolien får ta en efterlängtad seger efter den ruggiga spurten senast. Drag finns det gott om och jag bjuder på tre som jag tror kan skrälla. Den stora höjdpunkten för dagen är Svampen där tvååringarna ska göra upp, jag tar många då det är mycket orutin och det har skrällt förut i det loppet. Nu kör vi!


Bästa singelstrecket

9 Laskari (V75-5) har varit riktigt fin hos Timo Nurmos och jag tror vi inte sett botten ännu. Timo låter väldigt nöjd med honom och tror att bakspåret kommer passa utmärkt, det tror jag med. Det kommer bli vild körning i detta lopp då många vill till ledningen och kan Kontio hålla sig lite kylig så kommer han sitta perfekt på det och när han sätter in stöten då kan ingen stå emot. Laskari går ner på strecken och kommer inte ens vara favorit till slut då det är jätteskrik på 6 Ural. Man ska plocka av skorna och sätta på en jänkarvagn vilket många går igång på, men jag tycker det luktar tung resa och då blir det svårt att vinna. Kan ha fel med jag tror Laskari slå av dessa över upploppet.

Chansspiken

8 Nadal Broline (V75-3) stod för en ruggig avslutning senast när han gick från sista plats till tredjeplats och det skrek nästa gång om honom. Idag är det dags, han har ett tråkigt spår men får Erik bara ner honom i ett vettigt slagläge då tror jag ingen kan stå emot. Reijo låter väldigt nöjd med honom och jag tror han gör en ”Nadal Broline spurt” och vinner. Favoriten 5 Love Matters kommer försöka ta sig till ledningen men det vankas svar och det kan bli tung resa.

Dragen

13 Havefunwithme (V75-2) har gjort många fina prestationer mot bättre hästar på slutet. Hon har ett jobbigt utgångsläge men tilläggshästarna står billigt inne i loppet och jag tror dem är ikapp dem på start direkt. Det skiljer väldigt mycket mellan mitt drag och favoriten och hon är given på kupongen. Favoriten kan även bli hetsig och det är inget jag vill hålla i handen.

12 Erik Sting (V75-6) var ruskigt bra i finalen senast när han fick öppna snabbt och höll ett hårt tempo hela vägen men blev avslagen av Antonio Tabac på linjen. Formen är på topp och Timo låter nöjd, distansen klarar han men behöver hjälp med tempo för att komma in i loppet från detta utgångsläge. Till väldigt låg procent tycker jag han ska med.

9 All Star (V75-7) avslutade riktigt bra bakom en för dagen bättre Emile Zola Sisu senast. Gången innan gick han från att sitta sist i fältet till att vinna från bricka tolv. Han har visat att han kan spurta och från ett perfekt smygläge kan han få loppet och då går ingen säker till slut. 9% är riktigt spelvärt.

Spelstopp på V75 är 16.20


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 12 Erik Sting

DD-2: 9 All Star

Spelstopp för DD är 18.20


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB