Startsida / Inlägg

V75-Tips Åby

av MLipovac

Tjena!

Det har blivit dags för SM dagen på Åby och vi får en intressant V75 omgång. Lärlingarna, ungdomarna och montén är med vilket gör omgången extra intressant. Jag tror att Readly Express bara vinner i avslutningen och visar hur stor skillnad det är på honom och motståndet. Har även två tänkbara singelstreck som jag vill höra sista infon på innan jag tar ställning. Glöm inte bort dragen, dom är bortglömda. Det kommer bjudas på underbara förutsättningar med 20 grader och sol, njut av sporten och glöm inte att det finns open stretch. Mot 7 rätt! 


Bästa singelstrecket

12 Readly Express (V75-7) behöver ingen närmare presentation. Det är en av världens bästa hästar som jag tror tar en efterlängtad seger efter att han inte vunnit på dem tre senaste starterna. Han var dock heroisk senast när han fick gå i tredjespår sista varvet och slutade ändå trea bakom en vinnande Propulsion. Utgångsläget är inte roligt idag men jag tror Björn är offensiv och sänder fram honom i ett tidigt skede och sedan kontrollerar han loppet. Blir inte förvånad om dem släpper honom till ledningen om han kommer tidigt. Oavsett tror jag han bara är bäst idag.

Tänkbara singelstreck

8 Velvet Gio (V75-1) kan vara lösningen på ett väldigt svårt lopp. Jag känner mig inte säker om jag tar några i inledningen och därför kanske man ska ta ställning.  Hästen har varit ute i tuffa gäng hela året och går bra på alla distanser. Jepson är vass och jag tror han löser starten på ett bra sätt och sedan tål han ett offensivare upplägg. Kan som sagt vara lösningen på en öppen inledning.

9 Park View (V75-6) är en fin häst som Frode Hamre håller högt. Senast blev han för het som storfavorit på V86 och la bort mycket krafter under loppet. Banan var även tung då och kan blev trött till slut. Tror att utgångsläget passar bättre idag och med rätt ryggresa tror jag han fäller många till slut. Är han i närheten av lika bra som han var i Danmark näst senast då tror jag han vinner.

Dragen

10 Triton’s Angel (V75-2) har visat toppform på slutet. Han har tagit två raka segrar och sett fin ut. Han är bäst med ryggresa och skulle det bli bra tempo på loppet då tar han många till slut.

8 Kövras So Far (V75-4) låter det väldigt bra på. Han tränar mycket bra och har visat form i dem senaste starterna. Utgångsläget är tråkigt men i detta lopp tror jag det blir bra fart och skulle Jimmy komma till då tror jag han med rätt ryggar kan plocka många till slut. Han har varit ute mot tuffa hästar på V75 och till 3% är han ett måste.

1 Dear Friend (V75-5) är ingen lågprocentare men det skiljer mycket mellan henne och favoriten. Hon är badkarsvinnaren som ska spurta ner favoriten på stretchen. Det har lyst toppform om henne och från just rygg ledaren kan hon bli riktigt farlig. Favoriten 2 Cash Crowe får inte ha en dålig dag för då faller hon.

Spelstopp på V75 är 16.20


Raka DD-förslaget: 1 kombination x valfri insats

DD-1: 9 Park View

DD-2: 12 Readly Express

Spelstopp för DD är 18.20


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB