Startsida / Inlägg

V75-Tips Solvalla

av MLipovac

Tjena!

Favoritparad igår på Jägersro som förväntat och vi får en stor jackpot till nästa helg. Solvalla kör extra V75 idag med Breeders’ Crown semifinaler där dem fyra främsta i varje lopp går vidare till final. Det finns några klara favoriter men även några bortglömda hästar. För några är säsongen lång och det kan vara tunga ben i slutet på året. Mina rubriker hittar ni nedanför och jag tror att Björn Goop kan vara nyckeln idag på Solvalla. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

5 Global Wise Guy (V75-2) var med i Kriteriet senast och satt fast med lite krafter kvar. Han kvalade in efter en tung resa och jag tror vi inte sett hur bra denna häst är. Björn Goop upp är intressant och när han dessutom är nedstruken ett spår tror jag han sitter i ledningen efter en bit och sedan tror jag ingen tar ner honom. Man kör med jänkarvagn igen (gjorde det i Kriteriet) vilket jag tror ger bra effekt. Kör bara Björn!

Tänkbara singelstreck

4 Chanti (V75-1) var riktigt bra i kvalet till Europaderbyt när han spårade varje meter av sitt lopp. I finalen var han sämre men jag tror resan satte ner honom då. Björn låter nöjd med honom för dagen och det står spets i mitt huvud. Därfirån höjer han sig verkligen och det kan vara en spets och slut seger i inledningen.

8 Staro Miami (V75-5) har det tråkigaste utgångsläget men jag tror det kan bli bra ändå. Hon är snabb ut och jag tror att alla motståndare invändigt kommer släppa henne till ledningen. Hon höll starkt till andraplatsen i Oaks efter att hon blivit lite het i ledningen. Som spetsfavorit kan man gå på henne, dessutom har värsta motståndaren ännu sämre utgångsläge och känns lite neråt formmässigt.

Dragen

7 Activated (V75-3) kommer gå framåt med senaste loppet i kroppen. Man ska lätta henne i balansen idag och sätta på en jänkarvagn för första gången. Kan Jepson hitta ner i ett slagläge och det blir lite tempo, då kan hon fälla många till låg procent.

9 Gloria Web (V75-6) var inte som bäst i finska Stochampionatet men nu är hon på gång. Det låter uppåt från stallet och man ska plocka av skorna. Från ett perfekt smygläge med Örjan kan det bli riktigt bra och till låg procent måste hon med.

Spelstopp på V75 är 14.30


DD-förslaget: 2 kombination x valfri insats

DD-1: 9 Gloria Web

DD-2: 5,11

Spelstopp för DD är 16.20


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB