Startsida / Inlägg

V75-Tips Bjerke

av MLipovac

Tjena!

V75 har flyttat till Norge och Bjerke denna helgen och vi får se en intressant omgång. Det finns några klara favoriter som ser starka ut, i Gulddivisionen sticker två hästar ut och man ska kanske ta ställning för någon men jag har svårt att skilja dem åt så jag tar båda. Tänk på att man inte får ha körspö i Norge vilket kan vara negativt på vissa hästar. Ni hittar mina tankar lopp för lopp här under, har bestämt att till V75 på lördagar så kör jag detta konceptet. Saknar ni något i tipsen eller har andra synpunkter så hör av er på twitter. Mot 7 rätt!


V75-1 Silverdivisionen 2100m auto

Omgångens största favorit kommer ut direkt i inledningen och det är den norska kanonen 3 Ferrari B.R. Han har kommit tillbaka efter uppehåll och fått ett lopp i kroppen. Tycker det loppet var intetsägande men han såg bra ut. Idag blir det optimal balans och blir han släppt till ledningen då är loppet över. Detta kan vara ett singelstreck såklart men jag vill höra sista infon innan jag tar ställning. Vid gardering ska 2 Västerbo Exact som kommer ta ledningen initialt med tidigt, han gör sina bästa lopp från den positionen men risken finns att favoriten trycker för mycket och då kan det bli jobbigt till slut. Skulle det bli lugnt tempo då kan han hålla hela vägen. 4 Hickothepooh och 6 Linus Boy är också givna om man garderar. Den förstnämnde var bra senast och har en vass spurt till slut och den sistnämnde är en stridsvagn som har hårdheten att vara med i segerstriden. Tror inte Timo tar han till Norge om han inte tror på honom.

V75-2 Klass 2 2600m auto

Ett av omgångens öppnaste lopp. Dem två mest betrodda 3 Velvatter och 5 Tokarev är USA importer som är tre år och gör debut över lång distans. Båda gjorde dock fin intryck i dem senaste loppen och ska givetvis med på kupongen, men jag tycker man ska plocka med en del hästar här och vill lyfta fram två skrällar som är bortglömda. 1 Usain Cup har ett spännande läge då han kan öppna bra och är garanterad en bra resa. Det låter uppåt från tränaren då han varit fin på slutet. Till låg procent är han given. Det är även 7 Viper Lavec som utvecklats enormt på slutet, han har visat startsnabbhet som jag inte trodde han hade och skulle Jorma hitta ner i vettig slagposition då blir han farlig. Får också nämna 2 Worrywart som är bra när han sköter sig, Björn kan fixa det och då slutar han långt framme.

V75-3 Gulddivisionen 2100m auto

I Gulddivisionen höjer sig två hästar markant som jag skrev i inledningen. Det är 5 Global Trustworthy och 10 Lionel. Man kanske ska ta ställning när det är så jämnt men jag har svårt att göra det så det får bli ett lås här. Global Trustworthy var tillbaka efter  halsoperation senast och såg riktigt fin ut, han spurtade riktigt vasst och slog ett ganska mediokert gäng. Han har tagit loppet på bästa sätt säger man från stallet och man tror att han kommer vara riktigt bra idag. Han ska lättas i balansen och skulle han få överta ledningen efter en bit då blir han inte lätt att slå. Dock finns Lionel i startlistan och det är en häst som har tunga meriter och som var riktigt bra i USA förra starten när han blev tvåa i VM-loppet. Han har tagit resan på bästa sätt och ser ännu piggare ut inför dagens start. Göran Antonsen vill visa upp sin guldklimp på hemmaplan och jag tror det kan bli ett offensivt upplägg och då har han styrkan att brotta ner allt.

V75-4 Klass 1 2100m auto

Ett öppet lopp som kräver en del streck om man inte har hittat en rolig idé och går på den. Jag nämner inte alla hästar men lyfter fram några som jag tycker känns hetast för mig. 6 Goldstile får tipset, det är en häst som är ganska ny hos Frode Hamre men som gjort bra prestationer. För tre starter sedan vann han på ett bra sätt, näst senast kom han till Sverige och blev ett stort skrik och spelades ner till lågt odds. Han körde sig till ledningen men fick ge sig mot en jätteskräll till slut. Frode Hamre låter riktigt nöjd med sin häst och hittar han bara en vettig position då tror jag han är med långt fram. 1 Bad Nite Call Saul har tagit fyra raka segrar och trivs i ledningen, han har ett perfekt utgångsläge och Malmin kommer försöka spåra varje meter av loppet. 12 Global Raceway är kanske fältets bästa häst men handikappas av ett dåligt spår. Formen är lite oviss men skulle det bli tempo på loppet och han får ligga på rulle, då kan han bli riktigt farlig till slut och jag ivll varna extra för honom. Nämner också 8 Faust Boko som alla var inne på för fyra starter sedan när han startade på Färjestad. Han fick ledningen då men fick se sig slagen av Björn Goop och Grandfather Bill som hade liftat med i ryggen och fått lucka till slut. Jobbigt läge men med tempo slår han av många till slut.

V75-5 Axel Jensens Stolopp 2100m auto

Ett lopp för dom fyraåriga stona där jag ger tipset till Frode Hamres 1 Normandie Royal. Hon har varit riktigt fin vid segrarna på slutet och senast satt hon fast med allt sparat. Hon öppnar bra men kan förmodligen inte ta ledningen av egen kraft, kanske kan hon ta över i andra vågen. Det spelar ingen roll för hon är bra när hon får ligga på rulle och med minsta klaff tror jag att hon spurtar ner detta gäng. Kan vara lösningen på loppet genom att singelstrecka henne. Det saknas inte motbud och 3 Tropicana Ås har varit ute på tuffare hästar på slutet. Senast var hon trea bakom duon Global Trust och Esprit Sisu. Frågan är hur Jepson ska göra med henne, hon kan lägga iväg från start men då finns risken att hon blir het och spiller för mycket kraft i ledningen, tror man siktar på ett lopp i ryggar och sedan speedar ner dessa. Steen Juul skickar upp 2 Carna Sensei till Norge och låter väldigt nöjd med sin häst. Hon gör alltid bra lopp och ser ut att vara en fin sort som man kan köra lite hur man vill med. Från ett bra utgångsläge med Uhrberg tror jag hon får ett perfekt lopp och är med i segerstriden, det blir dessutom barfota runt om och urryckare. Dessa tre tycker jag höjer sig över dem andra men är man ute och jagar skrällar då får man inte glömma 11 Mily som var betrodd i Derbystoet och 12 Maharani De Baroda som alltid har en vass avslutning.

V75-6 Axel Jensen Minneslopp 1609m auto

Dags för hingstarna och valackerna att göra upp i Axel Jensens minneslopp där vinnaren tar hem 300.000 kronor. Frode Hamre har verkligen laddad upp och har med tre hästar till start, jag plockar med alla men tror mest på 4 Vainqueur R.P trots att denna var ute i söndags i Breeders’ Crown och var bra som trea bakom Perfect Spirit och Selmer I.H. Fäller inte det täta matchandet honom så tror jag han är med och gör upp om det. Dem andra två plockar jag som sagt också med men där finns det också några frågetecken så jag plockar flera i detta lopp. Stefan Melanders duo är svårbedömd men är ute på rätt distans denna gången, han låter väldigt nöjd med sina hästar och att Björn Goop kör 10 Snowstorm Hanover känns riktigt intressant. Ni får inte glömma Ken Ecces 1 Confidence som Ken tycker är en av dem bättre fyraåringarna i Danmark. Han öppnar bra och siktet är inställt på att leda runt om, skulle han få dämpa en bit då kan han bli svår att slå.

V75-7 Bronsdivisionen 1609m auto

I avslutningen har jag hittat omgångens bästa singelstreck och det är Robert Berghs 2 Promo Kemp som förstärks med Björn Goop i sulkyn. Han har tagit backträningen på bästa sätt i regi Bergh och sett riktigt fin ut i två raka segrar. Senast fick han öppna i 08 tempo men avslutade lika snabbt och såg bra ut. Björn är en mästare i ledningen där jag tror han sitter med Promo Kemp och sedan ska han slås. Det kommer förmodligen laddas från många håll här men jag tror han fixar det och Goop-gungar in honom till segern.


Sammanfattning: 

Bästa spiken: 2 Promo Kemp (V75-7)

Låset: 5 Global Trustworthy 10 Lionel (V75-3)

Bästa dragen: 1 Usain Cup 7 Viper Lavec (V75-2) och 12 Global Raceway (V75-4)

Spelstopp på V75 är 16.20.

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB