Startsida / Inlägg

V75-Tips Eskilstuna

av MLipovac

Tjena!

Multijackpot på Eskilstuna och man har fått ihop en av dem roligaste omgångarna detta året. Finns inga givna singelstreck och jag tror man kommer få bra betalt om man sitter med sju rätt. Jag har gjort en lite sammanfattning lopp för lopp där jag berättar om vad jag tror om loppen. Har hittat ett singelstreck jag går på, det andra har jag inte bestämt helt men det finns drag och roliga hästar i varje lopp. Stort lycka till mot sjuan och miljonerna idag! 


V75-1

Vi inleder med ett väldigt öppet lopp där jag tror det kan skrälla direkt. Tipset går ändå till Björn Goop och 11 Rajah Silvio som var sjuk senast. Han har varit bra innan det och tränar bra nu. spåret är ett litet minus men jag tror Björn löser det. Han säger att det är hans bästa chans och det får man ta med respekt. Löser han som sagt spåret då tror jag han är med och gör upp om det. 10 Claude Debussy var riktigt bra senast när han speedade ner Handsome Brad. Det är det inte många som gör och med den insatsen på näthinnan får han tas på största allvar. 1 Messiah har bästa läget och jag tror Daniels taktik är att leda loppet så länge han kan. Hästen har lopp i kroppen och ska gå med urryckare för första gången. Vill även nämna 14 Hobby De’Liton som jag vet att man håller högt i Westholms stall. Han har inte startat på ett tag men kapaciteten finns för att segerstrida.

V75-2

Lärlingslopp som ser öppet ut på förhand. Tipset går till 10 Maintainability som ser ut och ha hittat bra form. Hon har springspår och skulle Oskar träffa rätt då tror jag man kan sitta i ledningen tidigt. Därifrån blir hon svårslagen och detta kan vara en tänkbar spik. Dock är det lärlingslopp och det kan hända oväntade grejer så att ta med några behöver inte vara fel. 15 Great King Wine är bästa hästen i fältet men han står fyrtio meters tillägg och det är inte lätt att runda allihopa. Skulle det dock stämma då kan han spurta ner samtliga. 13 Blue Star Champion är också given om man garderar, han har varit bra på slutet och med rätt ryggresa blir han riktigt farlig. Dock tycker jag han inte kan göra så mycket själv och är beroende av vad dem andra gör. Två roliga långskott är 7 Lady Zappa och 8 Mellby Ess.

V75-3

Veckans Gulddivision ser ut att stå mellan fyra hästar. Jag kommer att ta dessa fyra och stänga loppet på dom. Skriket som alla ska spika är 9 Nadal Broline och det förstår jag, jag trodde mycket på honom senast men Erik körde lite för sent. Med rätt lopp blir hans spurt väldigt farlig. 4 Zenit Brick är min tipsetta och det bygger jag på han senaste insats. Han såg riktigt fin ut när han mosade Charrua Forlan från dödens och verkar vara riktigt på gång. Det är han årstid nu och han är och räkna med idag. Dem andra två jag syftar på är givetvis 2 Makethemark som ska gå med skor och har lite diffus form idag och 5 Milligan’s School som kan leda loppet väldigt länge.

V75-4

Ett fyraåringslopp för ston där jag tror att Björn Goop har bra chans att leda loppet runt om med 6 Topspin. Jag har sett henne i voltstart och det har gått lite på nålar men när hon har ensamt springspår och Björn i sulkyn så tror jag på felfri avgång och då är hon hästen att slå. 13 Gun Palema är dagens skrik har jag märkt, alla ska gå på henne och visst var hon fin senast mot tufft motstånd men det luktar vingel. skulle det lösa sig då kan hon vara med. Samma gäller 12 Global Upfront som bör duga om det stämmer för henne. En bortglömd märr är 11 Chapter Review som enligt mig är en av dem bättre i fältet, ett minus är att inte Örjan kör men löser Kenneth uppgiften kan hon vara med i främre träffen.

V75-5 

Här kommer dagens bästa spik och det är derbyfinalisten 7 Bo C. Det har inte stämt för honom i dem sista starterna men tränare låter väldigt nöjd med honom och har inte hittat några fel på hästen. Jorma känner honom väl och från springspår tror jag han får en bra start och när Jorma trycker till så får han ta över ledningen. Det snackades om att han skulle kunna utmana i derbyt och idag är han streckad på 12%? Är han i närheten som i derbykvalet då tror jag ingen kan slå honom. SPIK!

V75-6

Ett av omgångens öppnaste lopp om ni frågar mig. Jag tycker man ska plocka så många man har råd med. Ska inte nämna alla hästar men lyfter fram dem jag tycker är hetast. 10 Track Angle får tipset, han har verkligen hittat formen och såg ruskigt fin ut senast när han vann efter resa utvändigt om ledaren. Jag tror det kan bli körning från start i detta lopp och det gynnar honom, se upp längst ut i banan. 3 Esprit Sisu blir bara bättre och bättre och skulle han sköta sig då kan han få tidig ledning och därifrån ska han slås. Dock kan man inte lita på honom då han har hetsiga tendenser. 8 Hawk Cliff har växt med nya balansen och jänkarvagnen senast, han avslutade ruskigt fort och hade Ural dragit fram honom bättre hade han vunnit. Idag har han tråkigt utgångsläge men löser Björn en bra resa då kan hans spurt bita riktigt bra.

V75-7

I avslutningen blir Daniel Redéns 1 Don’t Mind Me klar favorit. Han är i bra form och skulle han hålla upp ledningen så kan han hålla väldigt länge. Dock är innerspåret inte så bra på Eskilstuna och det ska laddas från alla möjliga håll vilket kan göra att han får mycket tryck och tempot blir högt. Det bjuder in min tipsetta 9 Isor Håleryd som har två lopp i kroppen och börjar hitta formen. Han har ett perfekt smygläge och skulle det bli hårt tempo då fäller han många till slut. Tycker det kryllar av drag i avslutningen och et är alltid skönt och sitta med många på slutet så jag kommer förmodligen plocka en del. Glöm inte bort 2 Dartagnan Sisu, 8 Disco Volante och 11 Zoko Lane.

Bästa spiken: 7 Bo C. (V75-5)

Bästa draget: 9 Isor Håleryd (V75-7)

Spelstopp på V75 är 16.20

Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB