Startsida / Inlägg

V75-Tips Mantorp

av MLipovac

Tjena!

Det ska avgöras nio V75 omgångar på tio dagar och vi börjar med omgången på Mantorp. Man har fått ihop riktigt luriga och intressanta lopp och allt detta kryddad med jackpot. Man ska tänka på att ledningen och främre träffen är bra på Mantorp då upploppet inte är så långt (177 meter). Det bästa singelstrecket har bra chans från ledningen men det kan även dem tänkbara också ha. Drag finns det gott om och dem får inte inte glömma. Jag har skrivit mina tankar lopp för lopp senaste tiden men under denna Winter Burst kommer jag inte att ha tid till att skriva så utförligt, dels ska jag resa men även spela match i mellandagarna. Jag kommer återgå till rubriker som jag gjort förut, hoppas ni har förståelse för detta. Mot 7 rätt!


Bästa singelstrecket

2 Stepping Spaceboy (V75-5) trodde jag en del på senast men då blev han störd till galopp. Hästen känns fin efteråt meddelar tränare Admir Zukanovic och jag tror det är dags att plocka en seger på V75. Han är bäst i ledningen och har fem av sex från den positionen, denna gången har han ett bra utgångsläge och jag tror ingen kan ta en längd på honom. Från ledningen höjer han sig som sagt och det känns som ett bra singelstreck att luta sig emot i en väldigt öppen omgång.

Tänkbara singelstreck

5 Harrington (V75-1) var riktigt fin senast när han övertog ledningen och vann sedan över aktuell distans på ett bra sätt. Det var jänkarvagn och auto då och nu volt med vanlig vagn, visst är det lite minus men jag tror Erik och hästen löser det och sedan är vägen öppen för ledningen. Skulle han komma till ledningen då blir han inte lätt att slå. Dock ska man se värmningen och höra det sista innan man tar ställning.

6 Supreme Face (V75-4) kan vara lösningen på ett öppet stolopp. Hon har bra form och satt fast med krafter kvar senast, Reijo är nöjd med henne och tror på en bra insats. Örjan Kihlström från springspår tror jag betyder ledningen och skulle han få fuska bort en del av loppet då kan hon bli svår att slå. Dock tycker jag inte konkurrenterna håller jättehög klass vilket kan göra att Örjan får bestämma och rinna undan. Vill dock se värmningen och höra sista infon innan jag tar ställning.

Dragen

1 Evita Jaam & 15 Stella Pona (V75-2) är två måstestreck i ett öppet lopp. Den förstnämnde har ett bra utgångsläge och är garanterad en bra resa. Ledningen eller rygg på ledaren kan bli riktigt bra och till 9% är hon given. Den sistnämnde har formen på topp och besitter en enorm speed. Hon behöver klaff från detta utgångsläge för hon kan inte göra mycket själv i spåren. Skulle det stämma då kommer hon flyga lågt.

6 Iago Zon (V75-6) är en häst jag verkligen gillar. Han är dock väldigt ojämn och uppträder konstigt emellanåt. Skulle han vakna på rätt sida då kan han ta över ledningen efter en bit av stallkompisen och där dra i ett hårt tempo och vinna. Vaknar han på fel sida kan han bli het och slösa bort alla krafter. Jag hoppas han vaknar på rätt sida för då ger han den klara favoriten en match.

5 Draft One (V75-7) körde Kent väldigt optimistiskt med senast och det är en häst som tål att göra en del själv. Han är riktigt stark och jag tror han räcker långt i lägsta klassen. Kan vara tuffast i avslutningen och får inte glömmas.

Miljonskrällen

15 Sheilah Lady (V75-4) är den stora bedövaren om man inte går på 6 Supreme Face. Det var snack om henne senast men då blev det fel, denna gången hoppar Erik Adielsson upp och hon har springspår. Det är två stora plus jämfört med senast och skulle Erik träffa rätt kan hon få en bra position och blir farlig. Streckad på 1% i skrivande stund.

Spelstopp på V75 är 16.20


Lycka till!

Mario Lipovac

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB